khemosabi

Alla inlägg under juli 2011

Av khemosabi - 21 juli 2011 14:53

Valparna mår bra och äter och sover, precis som de ska - lilleman hänger med, men diar fortfarande inte riktigt som han ska, och därför hjälper vi till lite med det. Han verkar må lite bättre än tidigare och är inte alls gnällig längre, och det är ju ett gott tecken! Det som var lite oroande tidigare var att han inte höll sig till gruppen, och det är viktigt för att valpen ska hålla värmen - den kan kylas av oerhört snabbt om den ligger för sig själv, så det får man se upp med, även sommartid. Men nu håller han sig till gänget eller ligger och värmer sig hos Gimmie, och det är bra! Det är fortfarande lite ovisst med lillkillen, men jag tycker i alla fall att det går åt rätt håll.


I morse vaknade jag av att Gimmie fixade en klatschig stänktapet i sovrummet - sprutdiarré alltså... det är så glamouröst det här med uppfödning;-) Diarré är vanligt efter att tiken ätit moderkakorna och en del uppfödare låter inte tiken ta dem av den anledningen, men jag gör det eftersom de innehåller oerhört mycket näring som tiken behöver, både under och efter valpningen. Jag försöker överlag att låta bli att lägga mig i för mycket när det gäller valpningar, tiken får sköta det på sitt sätt och jag observerar och hjälper till om och när det behövs. Gimmie har varit helt suverän med sina tre valpningar och har ett mycket starkt urhundsbeteende, så bättre avelstik kan man inte ha ur den aspekten!


Bilder kommer under kvällen!


Oj, höll på att glömma - Grattis Jessicah till Ivers ögonlysningsresultat som var UA!!


Av khemosabi - 20 juli 2011 16:27

Ja, nu lär det bli rätt mycket om valparna här i bloggen framöver! Fina valpar är det, alla är pigga och starka utom lilleman, som inte riktigt hänger med än - men vi ger honom ett par dagar så får vi se. Nu, några bilder av minst sagt skiftande kvalitet...

   

Valparna ser ut att få fin färg allihop, i mitten ligger den ljusaste tiken (som jag naturligtvis fastnade för på en gång, typiskt mig!) och till vänster den mörkaste hannen, dvs lilleman.

Jag är minst sagt förvånad över att det inte var fler än sju valpar, jag gissade på minst nio i den jättemagen. Jag är såklart jätteglad för alla fina valpar, men det är lite synd att det inte blev minst en hanne till, särskilt eftersom jag inte riktigt vet hur det kommer att gå med lilleman. Nu kommer några valpköpare att bli utan valp, och det kan jag ju tyvärr inte göra något åt. Vilka som kommer att få en av dessa valpar kommer jag att meddela inom ett par dagar, jag kan tyvärr inte säga något definitivt idag.

Tusen tack för alla lyckönskningar, de värmer!

Av khemosabi - 20 juli 2011 02:48

  

Kl. 02.42 föddes den första valpen, en liten fin tjej;-)


- sedan dröjde det en stund, och...

Kl. 04.00 kom nästa tjej!

Kl. 04.30 kom så tik nr. 3 farande - wow, vilken liten tjejliga:-) De här tre tikarna är väldigt pigga och framåt!

Kl. 04.57 föddes fjärde valpen, en liten hanne som är lite pipig och inte verkar riktigt lika pigg som tjejerna... vi får se hur han utvecklar sig

Kl. 05.54 föddes femte valpen, hanne nr 2, som verkar pigg och framåt

Kl. 06.23 föddes tik nr 4 - härligt:-)) 

Kl. 06.59 kom tik nr 5 - jisses, vad tjejer det blir!!

Nu, klockan 08.10 verkar det lugnt, undrar om det inte var fler än sju valpar i den stora magen?

Av khemosabi - 18 juli 2011 22:32

... då passade vi på att fota och filma tjockisen lite;-) Först blire filmtajm...

... och där dök marodören Lova upp - detta är det yrvädret i ett nötskal, inte mycket ordning på den inte;-))


Dagens bildskörd...

       

Min lilla snörpa börjar se ut som en liten låda;-)   
 

Av khemosabi - 17 juli 2011 17:40

Den här bilden har jag helt fräckt snott ifrån Mias facebook -fast jag vet att jag får låna;-)) Den är såå fin och jag tycker den illustrerar på ett perfekt sätt hur jag tror Mia känner sig just nu! (Det där lurviga till vänster är Mias söta briardtjej Love)   


Efter gårdagens inlägg har det redan droppat in ett par förfrågningar på valp efter Carma, och några som är intresserade hade jag redan innan;-) Då får jag ju tala om att det dröjer minst 1 år, troligen 1,5 innan det blir någon kull på henne - om det nu blir några valpar efter henne överhuvudtaget. Men det är förstås jättekul att det är stort intresse, och inte särskilt förvånande, får jag väl säga:-)


Här hemma är det lugnt än så länge, så inga valpar i helgen i alla fall. Vi får väl se om Gimmie går tiden ut den här gången - jag hoppas förstås det, eftersom risken att någon eller några inte klarar sig ökar om de kommer för tidigt.

Den här gången har jag ju väldigt många bra köpare till Gimmie's valpar, och eftersom efterfrågan har varit enorm har jag varit tvungen att "sålla" hårdare bland valpköparna än tidigare. Därför är det i första hand de som verkligen har tiden, viljan och förmågan att komma långt med sina hundar som får köpa valp den här gången. Jag har fått många förfrågningar av köpare som vill vara aktiva med sina hundar och verkligen kan ge sina valpar riktigt goda hem, och det är jag väldigt glad för! Men i det här läget måste jag tyvärr vara ganska hård och i första hand se till att valparna kommer till folk som verkligen vill satsa på sina hundar och har hunden och träningen mer eller mindre som en livsstil. Jag hoppas på förståelse för det, och lovar att jag ska försöka hänvisa de som inte får någon valp denna gång till andra uppfödare som har bra kullar på gång.

Av khemosabi - 16 juli 2011 16:25

Idag kom röntgenresultatet för Carma (Khemosabi MJ's Keep The Faith) in på hunddata och resultatet blev HD: B och ED: 0 - så sanslöst underbart härligt!!


Jag är så glad för Mias skull, eftersom det var lite osäkert med Carmas höfter enligt tidigare utsago av veterinär, då Carma vid 7 månaders ålder hade ont i sin rygg och röntgades även på höfterna. Men den nya röntgen visade inga tecken på något fel på lederna och inget anmärkningsvärt när det gällde ryggen heller, så det här en stor lättnad för Mia som vill jobba mycket med sin hund, det vet jag! 

Det är skönt för min egen del också att Carma är friröntgad - det här innebär nämligen att jag kommer att kunna låna in henne för en kull så småningom, förutsatt att ögonen är okej, förstås. Men det ska vi ju hoppas att de är! Jag skulle tro att det är några stycken som skulle kunna tänka sig en valp efter lilla Super-Carma så småningom, så det vore ju helt underbart;-)) 


Vet ni, jag tycker den här bilden förtjänar en repris - den passar extra bra idag!


    

Av khemosabi - 14 juli 2011 18:55

Idag får ni hålla tillgodo med bilder av usel kvalitet, mulet och en gammal dålig kamera gav inga bra förutsättningar. Det ser ut som att jag får nog ta tillbaks det där om att det troligen inte är så många valpar, jag satt nämligen och jämförde bilder ifrån förra dräktigheten på samma dygn som idag. Övre bilden är tagen idag (och detta är bilden som hon ser smalast ut på) och den undre ifrån dygn 56 förra gången...


 

Nog ser hon minst lika tjock ut nu som hon gjorde då allt - och förra gången hade hon ju faktiskt 7 små pigga valpar i den lilla magen! Den övre bilden, tagen idag, är som sagt den som hon ser smalast ut på, de övriga jag tog idag såg ut ungefär så här...


... och håll i er nu!!

Jisses, hon ser ju ut som om hon ska explodera när som helst;-)) Detta är ju en fruktansvärt dålig bild, hon ser faktiskt ganska gräslig ut - stackars Gimmie, vilken elak matte hon har som lägger in en sån osmickrande bild i bloggen!


Imorgon, fredag, går hon in i 9:e och sista veckan - inte långt kvar nu! Skönt, tycker nog Gimmie, som börjar bli lite trött nu - man ser det på hennes blick och hela uttrycket. Mattes lilla hjärta!


  





Av khemosabi - 13 juli 2011 14:34

Den här bilden knäppte jag tidigt i morse - egentligen skulle jag ha filmat, för man ser på avstånd hur valparna sparkar därinne;-))

Nu märks det att Gimmie börjar tycka att det är lite drygt, hon har svårt att hitta en bekväm ställning och stånkar och stönar innan det blir bra - just den här ställningen är nog bäst;-) Jag tycker inte hon är extremt tjock, det kan nog vara allt mellan 5 och 8 valpar i den magen. Jag har gissat på 7-8 valpar tidigare i dräktigheten, men nu börjar jag tro att det kan vara färre. Går hon tiden ut så är det 8 dygn kvar nu, men första kullen fick hon ju redan på 59:e dygnet, vilket innebär att hon faktiskt kan få valparna redan i helgen som kommer. Men jag hoppas förstås att hon går tiden ut, och att det fortsätter att vara hyfsat svalt som det har varit de senaste dagarna!


Nu behöver jag lite hjälp med namnförslag till valparna, för nu står det helt still i min lilla hjärna;-) Jag brukar ha någon form av tema i kullarna och det vill jag gärna ha den här gången också. Förra kullen hade ju namn efter några av Michael Jacksons låtar, och det finns ju många, många fler man skulle kunna välja mellan där - men det vore kanske lite fantasilöst, även om jag fullkomligen dyrkar Michael Jackson;-)


Gimmie's första kull, Double-kullen, är initialt döpta efter ett par av Mickes skor som det stod Double Speed på;-)) Jag bestämde att min egen valp skulle heta så, långt innan parningen - och sedan när det visade sig bli Diego som blev pappa till valparna fick alla heta något med "Double" pga stamtavlan. Den gången var det alltså inte ett direkt tema, utan bara så att alla fick samma "förstanamn", och det är förstås också helt okej... ja, när jag tänker efter är det nog det jag föredrar.


Den här gången skulle det kanske passa med någon amerikansk anknytning, eftersom pappa Filur har mestadels amerikanska linjer. Jag har funderat på amerikanska delstater, men det finns säkert något annat som någon vänlig själ kan hitta på! Något sommartema kanske, eller nå't annat? Kom igen nu, SHOOT;-))


Tillägg: Jag kom att tänka på en amerikansk hund som har ett namn som jag alltid har älskat, hon heter Firemarks Prepare for Takeoff och kallas Pilot - visst är det fyndigt;-)) Kanske valparna skulle heta något med Prepare For (nånting)?? Hmm... tål att tänkas på... hahaha, nu går min hjärncell på högvarv;-))

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards