khemosabi

Direktlänk till inlägg 13 juli 2011

55:e dygnet

Av khemosabi - 13 juli 2011 14:34

Den här bilden knäppte jag tidigt i morse - egentligen skulle jag ha filmat, för man ser på avstånd hur valparna sparkar därinne;-))

Nu märks det att Gimmie börjar tycka att det är lite drygt, hon har svårt att hitta en bekväm ställning och stånkar och stönar innan det blir bra - just den här ställningen är nog bäst;-) Jag tycker inte hon är extremt tjock, det kan nog vara allt mellan 5 och 8 valpar i den magen. Jag har gissat på 7-8 valpar tidigare i dräktigheten, men nu börjar jag tro att det kan vara färre. Går hon tiden ut så är det 8 dygn kvar nu, men första kullen fick hon ju redan på 59:e dygnet, vilket innebär att hon faktiskt kan få valparna redan i helgen som kommer. Men jag hoppas förstås att hon går tiden ut, och att det fortsätter att vara hyfsat svalt som det har varit de senaste dagarna!


Nu behöver jag lite hjälp med namnförslag till valparna, för nu står det helt still i min lilla hjärna;-) Jag brukar ha någon form av tema i kullarna och det vill jag gärna ha den här gången också. Förra kullen hade ju namn efter några av Michael Jacksons låtar, och det finns ju många, många fler man skulle kunna välja mellan där - men det vore kanske lite fantasilöst, även om jag fullkomligen dyrkar Michael Jackson;-)


Gimmie's första kull, Double-kullen, är initialt döpta efter ett par av Mickes skor som det stod Double Speed på;-)) Jag bestämde att min egen valp skulle heta så, långt innan parningen - och sedan när det visade sig bli Diego som blev pappa till valparna fick alla heta något med "Double" pga stamtavlan. Den gången var det alltså inte ett direkt tema, utan bara så att alla fick samma "förstanamn", och det är förstås också helt okej... ja, när jag tänker efter är det nog det jag föredrar.


Den här gången skulle det kanske passa med någon amerikansk anknytning, eftersom pappa Filur har mestadels amerikanska linjer. Jag har funderat på amerikanska delstater, men det finns säkert något annat som någon vänlig själ kan hitta på! Något sommartema kanske, eller nå't annat? Kom igen nu, SHOOT;-))


Tillägg: Jag kom att tänka på en amerikansk hund som har ett namn som jag alltid har älskat, hon heter Firemarks Prepare for Takeoff och kallas Pilot - visst är det fyndigt;-)) Kanske valparna skulle heta något med Prepare For (nånting)?? Hmm... tål att tänkas på... hahaha, nu går min hjärncell på högvarv;-))

 
 
Malin

Malin

13 juli 2011 18:23

Fina Gimmie, hur häftigt är det inte att det är små valpar i den där stora magen! :D
Prepare for kanske vore rätt coolt! "prepare for, success/perfection/glory/happiness" eller nåt ;)

http://mangie.se

 
Ingen bild

Sussie o Myzzko

13 juli 2011 18:52

Mysigt med mage som rör sig;-)
Tycker det låter jättebra bra med "prepare for"
Prepare for action/fun/love/ eller nåt;-)
Återkommer;-)

 
Ingen bild

Pia

14 juli 2011 13:17

Kul att ni gillar "Prepare for..." - det kan nog hända att det blir det;-) Tack för förslagen!

 
mia, love&carma

mia, love&carma

14 juli 2011 16:33

jätte bra förslag ;-)

http://www.briard.mia-co.com

 
Ingen bild

Elisabeth

16 juli 2011 21:35

"Prepare for" blir bra !!

Prepare for Action
Prepare for Texas

Ja der tror jeg du kan finne mange kule navn :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av khemosabi - 9 februari 2020 20:06

Den här bloggen är inte uppdaterad sedan julen 2018 och kommer snart att läggas ner helt och hållet, jag ska bara spara ner så många bilder som möjligt först. Jag ser ingen vits med att fortsätta med bloggen, då jag inte längre har någon uppfödning o...

Av khemosabi - 24 december 2018 14:16

  Hoppas alla våra vänner och valpköpare får en riktigt härlig jul!   Här hemma går allt sin "gilla gång", som man brukar säga;-) "Inget nytt under solen" är ett annat uttryck man skulle kunna använda, annat än att jag har gett mig på något ny...

Av khemosabi - 6 oktober 2018 15:00

Grattis på 14-årsdagen, vår älskade lilla Boogie! Fantastiska lilla hund, som dansat genom livet på lätta tassar och fortfarande är vid god vigör och helt klar i sinnet - jag hoppas du får vara lika pigg och glad ett bra tag till!        Vi...

Av khemosabi - 16 juli 2018 15:55

... har jag i skuggan på min altan just nu, det är fullkomligt olidligt! Vi har haft så hett - och torrt - hela sommaren att allt är uppbränt, inte ett grönt strå så långt ögat kan nå. Jag lider med bönder och djurägare som inte har foder till sina d...

Av khemosabi - 23 december 2017 14:00


 

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards