khemosabi

Alla inlägg den 21 juli 2011

Av khemosabi - 21 juli 2011 22:09

   

Det är inte så lätt att få bra bilder när man inte är riktigt sams med kameran - men här är i alla fall de sju underverken!

Till vår stora glädje verkar lilleman hämta sig mer och mer, och nu har t o m diandet gått bra flera gånger under dagen - så fortsätter han i den här stilen kommer han nog att klara sig! Envis som synden är han i alla fall, och med den viljan så kommer han nog långt;-) Förresten, jag har kommit på det perfekta namnet för honom om allt går som det ska - Khemosabi Prepare for Revenge, naturligtvis;-))  

Av khemosabi - 21 juli 2011 14:53

Valparna mår bra och äter och sover, precis som de ska - lilleman hänger med, men diar fortfarande inte riktigt som han ska, och därför hjälper vi till lite med det. Han verkar må lite bättre än tidigare och är inte alls gnällig längre, och det är ju ett gott tecken! Det som var lite oroande tidigare var att han inte höll sig till gruppen, och det är viktigt för att valpen ska hålla värmen - den kan kylas av oerhört snabbt om den ligger för sig själv, så det får man se upp med, även sommartid. Men nu håller han sig till gänget eller ligger och värmer sig hos Gimmie, och det är bra! Det är fortfarande lite ovisst med lillkillen, men jag tycker i alla fall att det går åt rätt håll.


I morse vaknade jag av att Gimmie fixade en klatschig stänktapet i sovrummet - sprutdiarré alltså... det är så glamouröst det här med uppfödning;-) Diarré är vanligt efter att tiken ätit moderkakorna och en del uppfödare låter inte tiken ta dem av den anledningen, men jag gör det eftersom de innehåller oerhört mycket näring som tiken behöver, både under och efter valpningen. Jag försöker överlag att låta bli att lägga mig i för mycket när det gäller valpningar, tiken får sköta det på sitt sätt och jag observerar och hjälper till om och när det behövs. Gimmie har varit helt suverän med sina tre valpningar och har ett mycket starkt urhundsbeteende, så bättre avelstik kan man inte ha ur den aspekten!


Bilder kommer under kvällen!


Oj, höll på att glömma - Grattis Jessicah till Ivers ögonlysningsresultat som var UA!!


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards