khemosabi

Alla inlägg under september 2007

Av khemosabi - 7 september 2007 23:59

Här kommer de utlovade Unni-bilderna som jag knäppte igår...

Unni på ankspaning:-)

Oj, det var värst vad långt ut den där dummyn ligger...

... men här ska simmas!

Häpp... jag har den!

Jag tror jag fick vatten i örat...

... men visst var jag duktig då???

Unni lyser i kvällssolen!


Någon kanske undrar - varför så mycket Unni i bloggen? Det beror helt enkelt på att hon tillhör min gode vän Christer och jag känner mig lite som en "gudmor" (eller vad man ska kalla det) åt henne. Förresten, kan man vara "gudmatte"?? I så fall är jag nog det;-)

Dags att fixa i ordning till i morgon, Gimmie och jag ska ju på inoff. jaktprov. Jag ska upp vid halv 6 så det är nog bäst att komma i säng snart!

Av khemosabi - 7 september 2007 00:22

Idag (ja, igår alltså, det är ju natt igen!) tränade vi vatten igen och det blev (förstås!) en hel del bilder knäppta igen, hehe. Nu ska jag snart gå och lägga mig, så jag orkar inte lägga in så många - men några blir det på Gimmie. Fler bilder kommer imorgon och då får Unni också vara med!

Träningen gick bra, Gimmie apporterade anden på vatten jättefint fast greppet var lite fjunigt första gången, det blev bättre sedan. Hon fick också apportera kanin på land, det gjorde hon väldigt bra:-)

Gimmie spanar in änderna som simmar omkring precis där vi ska träna!

Nu har ankorna flyttat på sig... nu ska jag iiiii!

Greppet kunde vara bättre - men viljan är det inget fel på:-)

Bättre grepp var det här - och lååångt att springa till matte!


Fluffig blev hon efter doppen...

... och spring i benen fick hon också;-)


 Hon är så fin, min lilla tjej:-)

Apporteringsbilderna har Christer Karlsson tagit, de andra har jag knäppt själv. Tack Christer!!

Av khemosabi - 5 september 2007 20:13

Ja, nu tror ni väl att jag har blivit tokig, hehe - massor med inlägg på samma dag!  Men idag har jag faktiskt varit riktigt duktig och fått en massa nyttigheter gjorda. Dagen började med att jag fortsatte med bloggen, som jag började på inatt - det blev ju en hel del bilder inlagda bl a. Sedan åkte jag och hämtade den nya digitalboxen, den gamla pajade för några dagar sedan och Micke har nästan blivit galen. Själv så tittar jag nästan aldrig på TV, jag sitter vid datorn istället;-) Jag tänkte att han nog skulle bli glad över att TV.n funkade när han vaknade, och det blev han!


Sedan tog jag bilen och åkte iväg ut och tränade vatten med Gimmie och Boogie, då blev det också en del nya bilder tagna. Det är svårt att fota när man är själv, men jag gjorde så gott jag kunde;-) Och äntligen fick jag några fina bilder på Boogie, hon är svår att fota så jag har inte så många! Hon blev så härligt fluffig i pälsen, hon har massor med päls till skillnad från Gimmie - de är faktiskt precis lika stora men Boogie ser mycket kraftigare ut pga pälsen. De nya bilderna finns längre ner i inlägget.

Jag hade tänkt ta med mig några fåglar och träna lite på land också, men självklart så glömde jag dem hemma!


När jag kom hem fixade jag mat så Micke hann äta innan han skulle iväg och jobba igen kl. 16, sedan blev det en kopp kaffe och en stund vid datorn. Därefter var det bara att dra på sig ryggsäcken och ta med sig alla hundarna och gå ut och träna med vilt. Det gick faktiskt jättebra med fåglarna idag, Gimmie var alldeles stollig;-) Jag satte hundarna i en skogsbacke, Easy var uppbunden och det var som vanligt inte så roligt, tyckte hon. De andra fick sitta lösa medan jag gick över ett gärde till en annan skogsbacke, där sköt jag två skott med apportkastaren och kastade ut två fåglar - kråka och duva. Hundarna såg inte var fåglarna landade, så det blev som ett litet "sök" för dem. Dessutom blev det ju terrängbyte, så jag slog två flugor i en smäll, liksom;-) Gimmie fick börja och klippte båda fåglarna i full fart - härligt! Sedan var det Boogie's tur och hon var faktiskt ännu snabbare med upptagen, däremot krånglade hon lite med kråkan på ingången. Spurten var det som vanligt full fart i, supersnabba apporteringar. Alla tre fick varsin dubbelmarkering också och det gick bra, det med. Easy fick inte göra någonting annat än att sitta passiv, hon behöver träna på sånt.


Imorgon ska vi träna vatten igen, då blir det med and. Vi ska försöka leta reda på nåt ställe där det ligger båtar... det blir nog att kolla vid hamnen i Sundbyholm till att börja med, där ska det väl finnas båtar;-) Jag tror jag ska tina upp kaninen också och lägga nåt linjetag på land med den.

Full fräs på Boogie under inlevereringen!

Och så här fluffig blev Boogie efter doppet!

Och bara för att ni inte ska missa hur söt hon är så blir det en närbild på hennes vackra huvud också;-)

Min sammetsmjuka Gimmie väntar på sin tur medan Boogie får apportera.

Är det min tur snart?

Men nu då...??

Äntligen... men nu var hon lite ivrig, så det blev lite plaskigt med framtassarna;-)

Men snart simmade hon lite lugnare...

... här kommer jag matte... var är du??


Av khemosabi - 5 september 2007 12:08

På väg ut för att hämta dummyn

Målmedveten tjej i full fart emot dummyn!

Ja,jag har den - nu kommer jag, husse!

Unni simmar otroligt snabbt och fokuserat...

Duktig liten Unni - bara 4 månader gammal! Kolla blicken!

Av khemosabi - 5 september 2007 11:48

Bild 1: Boogie i full fart!

Bild 2: Vackra Gimmie på ängen.

Bild 3: Easy spanar in hästarna i hagen.

Bild 4: Spurten har alltid koll på mig!

Bild 5: Gimmie väntar på sin tur att få jobba.

Bild 6: Easy under inleverering på vatten.

Bild 7: Easy på väg att hämta dummyn.

Bild 8: Easy är smått "galen" i vatten!

Bild 9: Bilden jag har som bakgrund i bloggen just nu.

Bilderna är tagna den 30:e augusti och 2:a september 2007


Någon som vet hur man får in bildbeskrivningarna direkt i anslutning till bilderna? Tips mottages tacksamt:-)

Av khemosabi - 5 september 2007 11:38

... fick jag ifrån Carina igår! Tusen tack Carina, här kommer några av dem:


Av khemosabi - 5 september 2007 00:23

...i den nya bloggen kommer här! Jag hoppas att den ska fungera bättre än den tidigare, jag har retat mig länge på att den andra har krånglat så. Jag hoppas också att det ska gå att lägga in fler bilder i samma inlägg i den här bloggen, det gick inte i den jag hade förut.


I går (läs förrgår, skriver detta mitt i natten!) fick jag hem vilt så det blev träning med vilt på kvällen, likaså idag (igår alltså). Det har visat sig att Gimmie faktiskt är lite tveksam, något jag aldrig hade väntat mig - men det är å andra sidan väldigt länge sedan vi hade nåt vilt att träna på. Så nu blir det viltträning för hela slanten framöver och redan idag tyckte jag att hennes försiktighet började släppa ordentligt. Hon behöver nog bara "påminnas" om hur kul hon tyckte det var förut, men jag är långt ifrån säker på att det kommer att funka prickfritt med viltet på lördag, då vi ska på inoff. jaktprov.


Easy (6 mån. om 3 dagar!) är helt galen i vilt, hon! Igår var bara andra gången hon fick prova på, men hon klippte allt - t o m kanin, som hon aldrig sett förut - och kom till mig i full fart! Nu ska vi ta det väldigt lugnt med viltet för hennes del, bara låta henne hämta nåt då och då så det inte blir för kul! Då blir det bara nåt linjetag eller sök, inga kastade markeringar.


Jag har fortsatt med Easy's stoppsignalträning, och det går faktiskt väldigt bra! Det stora problemet är att få henne att springa iväg så jag kan vissla - hon tycker det här är så kul så hon är som limmad vid mig:-)


Ikväll gick jag en långpromenad med bara Gimmie och Boogie, för ovanlighetens skull. Spurten fick vara hemma och hålla Easy sällskap, för lill-Fis får ännu inte hänga med på några längre promenader. Det var faktiskt skönt att gå med bara två hundar, vi stannade och gjorde några små närsök lite här och där och det uppskattades förstås!


Bild 1: Gimmie under inleverering häromkvällen.

Bild 2: Det hann nästan bli mörkt innan vi kom hem och så här vacker var utsikten på "vår" äng! Å, vad jag älskar "min skog" och mina vackra ängar!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<<
September 2007 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards