khemosabi

Alla inlägg den 9 september 2012

Av khemosabi - 9 september 2012 14:40

Idag åkte Piller och jag till EHDK och tittade på klass 3-lydnad, de andra klasserna hade redan gått när vi kom dit. Min plan var att passa på att köra igenom det mesta av 1:an nu när det var betydligt mer folk där än vanligt, och vi hade stått och tittat lite på andra hundar och förare en stund - lite som det är i en tävlingssituation. Piller var jättenyfiken på alla hundar, men lugn och balanserad.


Så fort vi kom ut på planen var hon fokuserad till max, linförigheten var superbalanserad och med riktigt snygg position. Ställande under gång var klockrent, det bästa hon har gjort hittills! Inkallningen var lika bra som vanligt, och läggande under gång... ja, där bara small det till i backen, shit vad bra hon gjorde det! Jag hade ingen apportbock med mig, så det blev ingen apportering, men den är ju enkel i 1:an och brukar sitta som en smäck. Hoppet var absolut klockrent, och sedan avslutade vi med ett supersnyggt fjärr på 5-6 meter - det tillhör ju inte 1:an men vi tycker det är kul;-)) Piller har en helt otrolig inställning till all träning, hon är ett sant Lyckopiller i ordets rätta bemärkelse!!


När man har tävlat länge har man ju ett ungefärligt begrepp om vilken bedömning man kan tänkas få för en "normal" domare, och idag kan jag säga att det inte fanns mycket att dra på - skönt att se att hon kan gå så pass bra även när det är lite rörigare än vanligt runtomkring! Nu blir det träning med kommendering framöver, kan vi få det att funka lika bra så känner jag mig rätt så lugn inför tävlingsdebuten.


På tal om "normala" domare, det finns ju tyvärr motsatsen också - man blir bedrövad när bedömningen är helt åt helvete, som i klass 3 idag. Den domaren har jag tävlat för många gånger, och alltid tyckt att bedömningen är helt ologisk, och idag var inget undantag. Den första hunden t ex, en bc, hade ett bedrövligt fritt följ, den låg konstant en halvmeter för långt fram i position, trängde och pendlade och hade noll kontakt med sin förare, den tittade på allt annat än henne. Betyg 8. Så kommer nästa bc, som går i exakt position och har superkontakt genom hela momentet - betyg 8. Var fasen finns logiken i det? Likadant var det genom hela tävlingen, helt ologiska poäng som verkade som helt tagna ur luften. Bc nr 2 gick kanonbra genom hela programmet men fick inte alls de poäng den var värd... 7,5 på en skitsnygg inkallning med ställande... WTF??  Fy, vad arg och ledsen man blir av sån orättvisa! Jag tävlar hellre för en stenhård, men rättvis, domare!

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards