khemosabi

Alla inlägg den 3 september 2012

Av khemosabi - 3 september 2012 16:58

... så här ett par dagar efter valpträffen - först och främst var det förstås jättekul att träffa alla valpköpare och deras hundar och jag får återigen tacka alla som kom!

Lite extra kul var det att se Staffan och Krutov in action, eftersom jag aldrig har gjort det tidigare, inte ens på film. Nu förstår jag varför de ständigt får så mycket positiv feedback ifrån alla domare de tävlar för, Krutov har en fantastisk utstrålning och han och Staffan har ett kanonfint samarbete! Lydnadsdomaren Leif, som var med på träffen, sa att "de borde vara med på SM" och där hamnar de nog så småningom!


Jag är jätteglad åt att se att alla har så fin kontakt med sina hundar och att alla tränar med mjuka och positiva metoder! Jag ser stor potential i alla ekipage och är säker på att alla kommer att nå sina mål tids nog:-)


Jag har lite självkritik att komma med - jag önskar att jag hade haft mer tid att prata med alla valpköpare, och hade kanske också gärna sett att det hade blivit mer gemensam träning och diskussion om hundarna och allas tankar om träning etc. Nu blev det mer splittrat i smågrupper än jag hade tänkt mig och det får jag ta med mig och tänka på till nästa gång. Man lär sig något nytt hela tiden! 


För mig egen del var jag särskilt nöjd med Speed och hur han uppförde sig under dagen. Han är lite osäker på främmande hundar (särskilt hanhundar, förstås) och har aldrig sett så många på en och samma gång och definitivt aldrig haft så många okända hundar så nära inpå sig. Jag hade mina tankar om hur han skulle agera, och det visade sig att jag känner min hund:-) Han var lite spänd i början, men det dröjde inte länge förrän han kopplade av och verkade trivas rätt så bra med tillvaron och det säger mig att det bara är bra erfarenheter som behövs för att han ska komma över sin osäkerhet. Jag menar, det är inget större fel när hunden ligger okopplad och helt avslappad ett par, tre meter ifrån andra hanhundar och tittar på när det tränas apportering! Mattes duktiga kille:-)


Gimmie behöver man aldrig ens reflektera över, oavsett vilken miljö man befinner sig i eller hur många hundar eller annat som rör sig i närheten - hon finner sig i allt med samma goda humör. Den hunden är en klippa!

Piller tyckte det var superduperkul med alla hundar och människor och hade nog gärna sett att träffen hade varit dubbelt så lång;-) Tror ni hon var trött när vi kom hem? Icke då... studs, studs: "Ska vi träna nu, matte?":-)))


Själv var jag helt slut när vi kom hem, jag hade så ont i fötterna så jag inte kunde stå på dem - det blev horisontellt läge för matte. Först igår kväll kvickande jag till och då blev det långpromenad med Micke, Martina, syster Mai och 8 hundar:-)


Fler bilder ifrån träffen finns i Mias blogg!


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards