khemosabi

Alla inlägg under augusti 2012

Av khemosabi - 16 augusti 2012 16:53

  

   
                                                  

 Mattes lilla

Igår hade vi ett riktigt lyckat lydnadspass, Pillisen och jag:-) Vi var på EHDK tillsammans med Christer och Unni (förstås) och jag fick hjälp med lite kommendering under fria följet, som gick jättebra - härlig attityd hela vägen!


Vi tränade ganska många moment; vi började med lite linförighet och fortsatte sedan med ett ställande under gång, som hon gjorde bra och fick bollen kastad som belöning. Därefter blev det en inkallning, som gick lika bra som vanligt.

Sedan körde vi rutan, som jag hade ställt upp i förväg medan Piller satt i bilen. Hon har blivit jätteduktig, för när jag säger "var är rutan?" letar hon och vet precis vart hon ska:-) Vid första skicket hade jag bollen där som belöning, och sedan varvade jag med kamplek i rutan. Medan vi kampar smyger jag ibland ut bollen i rutan, så då finns den där nästa gång jag skickar henne. Vi körde rutan kanske 4 gånger, varav jag stannade henne och kastade bollen en gång, belöna med bollkast kan man inte göra så ofta eftersom de då förväntar sig att bollen ska komma och vänder upp för tidigt. Jag är så glad åt att rutan funkar så bra nu, hon har fått sån't drag framåt och letar faktiskt själv och vet var rutan är!


Efter det körde vi hoppet, först 1:ans hopp där jag lade bollen bakom mig när hon inte såg den, innan jag lämnade henne. När hon hade gjort hoppet (som hon gjorde lika bra som vanligt) körde vi 2:ans uthopp, och då låg ju bollen där som belöning. Det här delmomentet har vi bara kört ett par gånger förut, men hon var så duktig och hoppade över direkt vid kommando:-)


Ett läggande under gång blev det också, det gjorde hon bra och jag kastade bollen till henne som belöning.

Sedan körde vi apporteringen, först 1:ans, och då fick hon hålla apporten (Christers, en ganska stor och klumpig) i 10 sekunder, och det gjorde hon jättefint. Efter det lade jag ut apporten och skickade henne - det var första gången, men hon gjorde det riktigt bra med fin ingång och höll apporten stadigt tills jag tog den.


Christer o jag stod och pratade en stund, och då passade jag på att köra fjärr när han stod precis bredvid Piller. Hon sneglade lite på honom, men gjorde i alla fall ett bra fjärr på ett par meters avstånd. Efter det körde vi fria följet med kommendering. Hon låg riktigt bra i position, kanske något lite för långt fram men jag brydde mig inte om det. Nu ville jag bara se att hon inte blev störd av kommenderingen och det blev hon inte. Filar på positionen gör vi själva:-)


Igår provade vi dessutom något helt nytt, nämligen början till vittringen. Jag gjorde så som Mia beskriver i den här filmen:

Tack för tipset, Mia;-)

Nu körde vi bara steg 1, och med skogspinne, riktiga vittringspinnar kan jag lägga in senare, tänker jag. Jag körde två gånger på olika ställen, och hon gjorde precis så som jag trodde hon skulle göra, dvs. började söka på det sista stället, där jag låtsades lägga en pinne. Sedan sökte hon sig åt rätt håll och hittade pinnen under gräset någon meter bredvid. Kanonbra!

Vi avslutade med en ruta till, och då hade jag flyttat den medan hon satt i bilen, och det gick kanonbra - fullt krut! Superkul träning tyckte både Pillisen och jag:-) Det är inte ofta vi kör så här många olika moment, men omväxling förnöjer!

Av khemosabi - 12 augusti 2012 15:05

... för supertjejerna Elisabeth och Supra! Man hinner ju knappt med att uppdatera;-))

 Stort GRATTIS till en härlig prestation!! Grattis också till 2:a priset i elitklass med fina rottweilern Akira!


 
Elisabeth & Supra tillsammans med träningskompisen Tora, som också fick 1:a pris (i kl 3, tror jag) med sin Orbit!

Grattis till båda, kanonbra jobbat!


Av khemosabi - 11 augusti 2012 17:11

Ja jisses, vilka valpköpare jag har - jag sa ju det i förra inlägget;-) Idag slog de norska supertjejerna till ordentligt med kanonfina 191 poäng och den tredje raka 1:an i lydnadsklass 1 (titeln LP1 i Sverige), på två helger... ojojoj vad bra jobbat!!


Stort GRATTIS till Elisabeth och hennes lilla Khemosabi Prepare for Surprise, ett ekipage som jag är grymt imponerad av! Och gissa om jag är glad att jag följde min magkänsla när jag sålde "värstingen" av tikarna till Nord-Norge, sådana hundar brukar bli väldigt bra i rätt händer och det har hon uppenbarligen hamnat i hos Elisabeth!   


Hoppas på en bild att kunna lägga in här senare;-)

Av khemosabi - 9 augusti 2012 13:47

Ja, det blir mer och mer sån't för mina duktiga valpköpare, och det är jag så oerhört glad för! Sussie och Vinna ska gå en fortsättningskurs, och Mia med Carma hoppas komma med på samma kurs - å, vad kul, att Carma vet vad det handlar om märkte vi ju vid det inofficiella jaktprovet då hon gick hem med ett 2:a pris och hade tränat EN gång:-)


En fin bild på Vinna in action, som duktiga Mia tog igår!


Khemosabi Prepare for Success, 1 år

  

Eva-Liz och Solan har också kommit igång med jaktträning, och Solan har faktiskt redan genomgått ett godkänt kvalificeringsprov som man måste göra för att få starta på jaktprov i Norge - det har jag glömt nämna, ber om ursäkt för det!

Här är Solan - härliga bilder på en underbar hund;-)


Khemosabi MJ's Smooth Criminal, snart 2,5 år 


Så kul att flera av valpköparna, som inte var sådär jätteintresserade av jaktträning i början, vill prova på - de här hundarna är naturbegåvningar och har det i sig ifrån start, och med bra träningsmöjligheter kan man komma långt!

Anna-Karin och Foppa kommer också att fortsätta på jaktkurs i höst, och jag önskar förstås dem och alla andra lycka till!!

Å, vad jag är glad för alla mina fantastiska, aktiva valpköpare, oavsett vad ni gör - NI ÄR BÄST!

Av khemosabi - 6 augusti 2012 23:45

Idag var vi till EHDK och tränade igen, och idag tränade Piller och jag på planen vid parkeringen och fick lite störningar av folk vid sidan om. Vi fick bra hjälp med tandvisningen av en främmande "gubbe" och det gick kanonbra, Pillisen var så duktig så!


Vi körde igenom alla 1:ans moment i en kedja för första gången, och det gick så jäkla bra!

Sammantaget gick hon riktigt snyggt genom hela programmet, och det får man vara minst sagt nöjd med - särskilt eftersom hon inte fick något annat än social belöning. Det ser ut att kunna bli riktigt bra, det här;-) 


Hon hade jättefin position under linförigheten, även i halter och vändningar, och attityden var på topp - härligt! Läggande under gång gick jättebra, transporten var väldigt bra, hon lade sig snabbt, låg fint när jag gick ifrån henne och under återgången, och låg kvar tills hon fick sätta sig upp. Idag gjorde hon det för en 10:a;-))


Inkallningen gjorde hon bra, men med ingång på fel sida, så jag gjorde om och då blev det helt rätt med väldigt fin vänsteringång. Vet inte varför hon gick in på fel sida först, tror hon blev lite störd av någon som passerade bredvid precis när jag kallade, så då tappade hon nog lite fokus. Men hon gjorde även den ingången jättesnyggt, så hade det varit tävling så hade det nog varit minst en 9,5:a - domaren vet ju inte vilken ingång vi har i vanliga fall.


Ställande under gång gick kanonbra, hon stannade snabbt och stod alldeles stilla, även när jag kom tillbaka, duktig tjej!! Vi tränar det här momentet som helhet väldigt sällan, däremot har jag tränat stannandet i andra sammanhang och att hon ska stå kvar när jag ställer mig bredvid henne, och det verkar ju funka bra!


Apporteringen var inga som helst problem, hon greppade direkt och höll den stadigt och fint en bra stund;-) Hoppet var klockrent, vilket det faktiskt har varit varenda gång, utom vid ett tillfälle för flera månader sedan - men det är glömt nu! Det här är nog ett av hennes säkraste moment.


Vi hade ingen platsliggning idag , det har vi kvar att träna på - hon har ännu inte tränat detta tillsammas med främmande hundar. Med mina egna och Unni går det ju bra, hon ligger väldigt lugnt och fint. 


Vi tränade några av 2:ans moment också och jag är superglad för att hon verkligen börjar få kläm på rutan. Hihi, innan vi började träna var hon så knasig och sprang på eget bevåg och ställde sig mitt i en stor metallram som låg på parkeringen! Då var jag ju tvungen att se om det var en engångsföreteelse eller inte så jag ställde upp och skickade henne igen, och hon sprang lika glatt dit och ställde sig en gång till!! Knasiga hund, hon gjorde sig en egen ruta:-))


Jag ställde upp en ruta på planen innan vi började träna och skickade henne på den när vi var färdiga med vår genomgång av 1:an, och hon spanade in rutan och stack iväg direkt på kommando. Första gången hade jag bollen där som belöning, men sedan körde jag ett par gånger till och kastade bollen till henne. Jag tror hon börjar upptäcka att rutan är riktigt rolig! När jag frågar "var är rutan" märker jag att hon tittar sig omkring och letar, och det är ju kanon! Hon fick sig också ett skick till Christers ruta, som var uppställd på planen bredvid, det var inga som helst tveksamheter att springa dit och ställa sig. När det gäller själva framåtsändandet till rutan har linjetagen med dummies gjort underverk, jäklar vad bra det har gått de senaste veckorna, hon har fått ett jättefint fokus och drag framåt!


Christer och Unni hade också en riktig kanonträning idag, jag kommenderade dem genom hela eliten och det gick så jäkla bra - till den milda grad att t o m Christer var nöjd, och det händer inte ofta kan jag säga... har jag förresten sagt att han är perfektionist? Synd att vi inte filmade idag, det hade varit kul att ha de här fina träningspassen på film! Vi var båda lika nöjda med våra duktiga hundar både igår och idag:-)

Av khemosabi - 5 augusti 2012 19:37

Ett JÄTTEGRATTIS supertjejerna i Norge, Elisabeth och hennes Khemosabi Prepare for Surprise, som idag tog hem det andra 1:a priset i lydnadsklass 1 på två dagar - fantastiskt bra jobbat!  


Så här skriver Elisabeth själv i kommentaren till förra inlägget: 

164,5 poeng lørdag, på en "dårlig" dag, men Supra fungerer fint med en nervøs matte

Vant med 30 poeng mer enn nr2 i klassen og 13 startende ;) Søndag ble det 166,5 poeng og 2 beste i klassen med 12 startende ;) ååå jeg elsker min khemosabi lykkepille ;) men vi skal ikke stresse og tar et par starter til i klasse 1 ;) klem fra oss i lykkerus <3

Underbart!!    


Piller och jag väntar med debuten ett tag till, jag känner att vi har tränat alldeles för lite tävlingsmässigt. Vi har nyligen haft en liten lydnadssvacka, men efter 1,5 veckas lydnadsvila är vi tillbaka på banan - det var säkert jaktträningen som gjorde susen;-) Min (ganska långa) erfarenhet av de här hundarna är att de funkar alIra bäst om man tar en paus ifrån lydnaden då och då och gör någonting helt annat, och jaktträningen är helt suverän som komplement! Igår tränade vi lydnad igen efter vilan och då var hon sig själv igen, supertaggad och med världens härligaste attityd! Momenten satt som en smäck, så det verkar vara en hel del som faller på plats när man inte tränar;-)

Av khemosabi - 4 augusti 2012 13:45

Lilla norska Supra, Khemosabi Prepare for Surprise, och matte Elisabeth lydnadsdebuterade idag, och det med klassvinst! Jag har inga poäng ännu, men nog ser det ut som en 1:a-prisrosett på den fina bilden;-)

 Stort GRATTIS till ett superduktigt ekipage!!  *Stolt uppfödare*


 

Jag hade mina aningar om att Supra skulle bli den som var först ut på tävlingsbanorna av valparna i "Prepare for"-kullen, och att det skulle gå bra var jag övertygad om! Elisabeth är en väldigt duktig och ambitiös förare, så det här ekipaget lär vi nog få höra talas om;-)

Lycka till i fortsättningen!!

Av khemosabi - 3 augusti 2012 15:58

Dagarna rullar på, och det händer inte så mycket här hemma hos oss - därav den dåliga uppdateringen. Jag tränar lite apportering med alla hundar var och varannan dag, och lydnad lite då och då. Piller funkar bättre på jaktträningen än lydnaden just nu så hon har fått stå tillbaka lite och jag tränat mest lydnad med Speed. Jag tror jag börjar hitta knapparna på honom och det har gått riktigt bra - han är så härlig, mer samarbetsvilja kan man inte önska sig! Däremot har han lätt för att bli osäker, så det är upp till mig att vara så tydlig som möjligt. Jag har plockat bort godis och belöningar med leksaker, och det har gjort att han fokuserar mycket bättre och ex. vis har förbättrat positionen under fria följet avsevärt.




Inkallning



 


... och så mamma Gimmie, som antingen skuttar eller poserar!

     
Dålig kvalitet på dessa bilder, men motiven är det inget fel på... tycker jag;-)


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards