khemosabi

Alla inlägg den 6 augusti 2012

Av khemosabi - 6 augusti 2012 23:45

Idag var vi till EHDK och tränade igen, och idag tränade Piller och jag på planen vid parkeringen och fick lite störningar av folk vid sidan om. Vi fick bra hjälp med tandvisningen av en främmande "gubbe" och det gick kanonbra, Pillisen var så duktig så!


Vi körde igenom alla 1:ans moment i en kedja för första gången, och det gick så jäkla bra!

Sammantaget gick hon riktigt snyggt genom hela programmet, och det får man vara minst sagt nöjd med - särskilt eftersom hon inte fick något annat än social belöning. Det ser ut att kunna bli riktigt bra, det här;-) 


Hon hade jättefin position under linförigheten, även i halter och vändningar, och attityden var på topp - härligt! Läggande under gång gick jättebra, transporten var väldigt bra, hon lade sig snabbt, låg fint när jag gick ifrån henne och under återgången, och låg kvar tills hon fick sätta sig upp. Idag gjorde hon det för en 10:a;-))


Inkallningen gjorde hon bra, men med ingång på fel sida, så jag gjorde om och då blev det helt rätt med väldigt fin vänsteringång. Vet inte varför hon gick in på fel sida först, tror hon blev lite störd av någon som passerade bredvid precis när jag kallade, så då tappade hon nog lite fokus. Men hon gjorde även den ingången jättesnyggt, så hade det varit tävling så hade det nog varit minst en 9,5:a - domaren vet ju inte vilken ingång vi har i vanliga fall.


Ställande under gång gick kanonbra, hon stannade snabbt och stod alldeles stilla, även när jag kom tillbaka, duktig tjej!! Vi tränar det här momentet som helhet väldigt sällan, däremot har jag tränat stannandet i andra sammanhang och att hon ska stå kvar när jag ställer mig bredvid henne, och det verkar ju funka bra!


Apporteringen var inga som helst problem, hon greppade direkt och höll den stadigt och fint en bra stund;-) Hoppet var klockrent, vilket det faktiskt har varit varenda gång, utom vid ett tillfälle för flera månader sedan - men det är glömt nu! Det här är nog ett av hennes säkraste moment.


Vi hade ingen platsliggning idag , det har vi kvar att träna på - hon har ännu inte tränat detta tillsammas med främmande hundar. Med mina egna och Unni går det ju bra, hon ligger väldigt lugnt och fint. 


Vi tränade några av 2:ans moment också och jag är superglad för att hon verkligen börjar få kläm på rutan. Hihi, innan vi började träna var hon så knasig och sprang på eget bevåg och ställde sig mitt i en stor metallram som låg på parkeringen! Då var jag ju tvungen att se om det var en engångsföreteelse eller inte så jag ställde upp och skickade henne igen, och hon sprang lika glatt dit och ställde sig en gång till!! Knasiga hund, hon gjorde sig en egen ruta:-))


Jag ställde upp en ruta på planen innan vi började träna och skickade henne på den när vi var färdiga med vår genomgång av 1:an, och hon spanade in rutan och stack iväg direkt på kommando. Första gången hade jag bollen där som belöning, men sedan körde jag ett par gånger till och kastade bollen till henne. Jag tror hon börjar upptäcka att rutan är riktigt rolig! När jag frågar "var är rutan" märker jag att hon tittar sig omkring och letar, och det är ju kanon! Hon fick sig också ett skick till Christers ruta, som var uppställd på planen bredvid, det var inga som helst tveksamheter att springa dit och ställa sig. När det gäller själva framåtsändandet till rutan har linjetagen med dummies gjort underverk, jäklar vad bra det har gått de senaste veckorna, hon har fått ett jättefint fokus och drag framåt!


Christer och Unni hade också en riktig kanonträning idag, jag kommenderade dem genom hela eliten och det gick så jäkla bra - till den milda grad att t o m Christer var nöjd, och det händer inte ofta kan jag säga... har jag förresten sagt att han är perfektionist? Synd att vi inte filmade idag, det hade varit kul att ha de här fina träningspassen på film! Vi var båda lika nöjda med våra duktiga hundar både igår och idag:-)

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards