khemosabi

Alla inlägg den 16 augusti 2012

Av khemosabi - 16 augusti 2012 16:53

  

   
                                                  

 Mattes lilla

Igår hade vi ett riktigt lyckat lydnadspass, Pillisen och jag:-) Vi var på EHDK tillsammans med Christer och Unni (förstås) och jag fick hjälp med lite kommendering under fria följet, som gick jättebra - härlig attityd hela vägen!


Vi tränade ganska många moment; vi började med lite linförighet och fortsatte sedan med ett ställande under gång, som hon gjorde bra och fick bollen kastad som belöning. Därefter blev det en inkallning, som gick lika bra som vanligt.

Sedan körde vi rutan, som jag hade ställt upp i förväg medan Piller satt i bilen. Hon har blivit jätteduktig, för när jag säger "var är rutan?" letar hon och vet precis vart hon ska:-) Vid första skicket hade jag bollen där som belöning, och sedan varvade jag med kamplek i rutan. Medan vi kampar smyger jag ibland ut bollen i rutan, så då finns den där nästa gång jag skickar henne. Vi körde rutan kanske 4 gånger, varav jag stannade henne och kastade bollen en gång, belöna med bollkast kan man inte göra så ofta eftersom de då förväntar sig att bollen ska komma och vänder upp för tidigt. Jag är så glad åt att rutan funkar så bra nu, hon har fått sån't drag framåt och letar faktiskt själv och vet var rutan är!


Efter det körde vi hoppet, först 1:ans hopp där jag lade bollen bakom mig när hon inte såg den, innan jag lämnade henne. När hon hade gjort hoppet (som hon gjorde lika bra som vanligt) körde vi 2:ans uthopp, och då låg ju bollen där som belöning. Det här delmomentet har vi bara kört ett par gånger förut, men hon var så duktig och hoppade över direkt vid kommando:-)


Ett läggande under gång blev det också, det gjorde hon bra och jag kastade bollen till henne som belöning.

Sedan körde vi apporteringen, först 1:ans, och då fick hon hålla apporten (Christers, en ganska stor och klumpig) i 10 sekunder, och det gjorde hon jättefint. Efter det lade jag ut apporten och skickade henne - det var första gången, men hon gjorde det riktigt bra med fin ingång och höll apporten stadigt tills jag tog den.


Christer o jag stod och pratade en stund, och då passade jag på att köra fjärr när han stod precis bredvid Piller. Hon sneglade lite på honom, men gjorde i alla fall ett bra fjärr på ett par meters avstånd. Efter det körde vi fria följet med kommendering. Hon låg riktigt bra i position, kanske något lite för långt fram men jag brydde mig inte om det. Nu ville jag bara se att hon inte blev störd av kommenderingen och det blev hon inte. Filar på positionen gör vi själva:-)


Igår provade vi dessutom något helt nytt, nämligen början till vittringen. Jag gjorde så som Mia beskriver i den här filmen:

Tack för tipset, Mia;-)

Nu körde vi bara steg 1, och med skogspinne, riktiga vittringspinnar kan jag lägga in senare, tänker jag. Jag körde två gånger på olika ställen, och hon gjorde precis så som jag trodde hon skulle göra, dvs. började söka på det sista stället, där jag låtsades lägga en pinne. Sedan sökte hon sig åt rätt håll och hittade pinnen under gräset någon meter bredvid. Kanonbra!

Vi avslutade med en ruta till, och då hade jag flyttat den medan hon satt i bilen, och det gick kanonbra - fullt krut! Superkul träning tyckte både Pillisen och jag:-) Det är inte ofta vi kör så här många olika moment, men omväxling förnöjer!

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards