khemosabi

Alla inlägg den 28 januari 2009

Av khemosabi - 28 januari 2009 23:47

... när hon - på bästa whippetmanér snodde åt sig den skönaste platsen att ligga på - husse;-)



Husse ville inte gärna vara med på bild, men här fick han en liten nos i ögat och det måste ju förevigas;-)

 Nu råkar ju husse bestämt säga att han inte är någon "whippetmänniska" och är ganska skeptisk...

... men vad ska han göra när lilla fröken på en gång bestämmer sig för att bli en "husse-hund"??

Bara att bita i det lilla sura äpplet;-)


Sista bilden är tagen efter badet, då var hon ganska frusen och det var varmt och skönt hos husse. Nu är hon ren och fin, det vita är vitt och det röda är rött;-)

Av khemosabi - 28 januari 2009 17:56

... för dagen är att vi välkomnar lilla söta whippettjejen "Solei" - och nu ramlade väl en del av er av stolarna;-)

Skyborne All Summer Long 9 veckor

Så här ser hon ut, min allra första whippet!! Skyborne All Summer Long är namnet, och eftersom jag ville ha ett tilltalsnamn som har med sommar att göra och lilla damen är halvfransyska så blev det "Soleil" - som betyder sol på franska. Men jag tror jag stavar det "Solei" ett tag till, till slut kanske det blir bara "Sol".


För er som är grundligt förvånade kan jag tala om att rasvalet inte är så långsökt som man kan tro. Vi har haft whippet i släkten i över 30 år - så rasen har jag en del erfarenhet av, även om jag inte har haft någon själv. Men alla jag har träffat har faktiskt imponerat på mig, inte minst pga sina fina temperament! Att det sedan är en väldigt frisk ras gör ju inte saken sämre, den har inga rasbundna sjukdomar. Det är hundar som är oerhört lätta att ha att göra med och finner sig tillrätta överallt, särskilt om de har något som är mjukt och skönt att ligga på;-)


Jag har redan hunnit imponeras av lilla Solei, hon är nog en av de oräddaste valpar jag har sett - och då har jag sett en hel del. Bilresan hem var inga som helst problem, hon var bara nyfiken och leksugen! När vi kom in och hälsade på alla hundar - som var ganska så "på" nu när matte hade varit borta i flera timmar - var hon helt lugn och stabil, inte det minsta orolig. Just nu leker hon och Speed för fullt, han blev förstås alldeles exalterad av att plötsligt få en kompis!!


Lite senare:

Herregud vad lilla tjejen är vild!! Hon och Speed har härjat, han är precis slut men inte hon inte;-) Jag får väl innerligen hoppas att hon är trött i natt i alla fall! Det är en rätt så tuff tjej, det här...

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards