khemosabi

Alla inlägg under april 2009

Av khemosabi - 21 april 2009 23:20

Boogie sitter på en sten och är baaara fin...

Boogie


... och sen får hon göra det som hon älskar mest - jobba!!

Boogie


"Linslusen" Gimmie är liite närgången;-)

Gimmie


Min vackra Gimmie med lilla dummien...

Gimmie


... och här "poserar" alla tre - fr.v: Gimmie, Boogie och Spurten (liggande)

Gimmie, Boogie och Spurten 19 april 2009


... och så en bonusbild på vår underbara lilla "plupp" Speed...

Khemosabi Double Speed, 6 månader

Goaste valpen i världen;-)

Av khemosabi - 21 april 2009 23:04

Jag har tagit ett lite vemodigt beslut, nämligen att inte para Boogie vid det här löpet... jag har helt enkelt fullt upp med det jag har och det passar inte  varken tidsmässigt eller rent praktiskt för mig.


Med två egna valpar, varav en galen whippa som är mer vild än tam och har bestämt sig för att aldrig bli rumsren, så har vi torkat valpkiss sedan i mitten av november - först efter Gimmie's valpar, sedan efter Speed och så Soleil. Det börjar kännas som om det skulle vara skönt med en paus ifrån det snart;-) Jag vill också ägna den tid och ork jag har åt mina vuxna hundar, och förstås åt Speed och Soleil som behöver komma igång med grundträningen.


Det här är förstås tråkigt för er valpintressenter som redan hört av er och varit intresserade av en valp efter Boogie och Diego... men det finns säkert möjlighet att få tag i valp i sommar om ni inte vill vänta till Boogie's nästa löp. Det bör infalla i dec/jan och valparna kommer i så fall att vara leveransklara i april/maj nästa vår.

Av khemosabi - 18 april 2009 23:07

Herregud vad tiden har gått fort... jag tycker det var alldeles nyss vi hade

de små godingarna här i lådan! Här är dom alldeles nyfödda...

Gimmie och valparna strax efter valpningen


Den här bilden tycker jag är så skön... 2,5 vecka gamla är valparna och mår som synes ganska bra;-)

Vilka underbara valpar, så goa och mysiga allihop - visst var det "livat" mot slutet, men allt gick så bra:-)

GRATTIS till alla fina valpar och deras goa mattar o hussar!!

Rapporter från valpköparna får jag med jämna mellanrum, och som jag sagt tidigare så har visst alla fått "den bästa valpen" och det är ju bara helt underbart för en uppfödare att få höra! Jag är själv oerhört nöjd med min egen Speed, snällare valp får man leta efter och han är otroligt lätt att ha att göra med på alla sätt och vis:-)


Igår skrev jag att jag trodde det var löp på gång, och på kvällen kunde jag konstatera att visst löper Boogie! Jag har dock inte till 100% bestämt om det blir parning den här gången eller inte... måste fundera lite till på det. Rent praktiskt skulle det faktiskt vara bättre för mig att vänta till nästa löp - men som sagt, jag vet inte hur det blir än. Återkommer om det!

Av khemosabi - 17 april 2009 14:53

... i albumet från Ivers och Jessicahs besök!


Jag knäppte fler bilder i onsdags, bl a den här på Spurten och Soleil som jag tycker blev både fin och ganska kul med tanke på Soleil's snygga öra;-)

Spurten, snart 10 år och Soleil snart 5 månader

Äldst och yngst hos oss - Spurten fyller 10 år i juni

och Soleil "fyller" 5 månader alldeles strax!


För övrigt så tror jag att Boogie är på gång att börja löpa, så nu måste jag fundera på om jag överhuvudtaget orkar ha valpar i sommar... kanske om jag får lite avlastning. Det är förstås i första hand yrvädret Soleil som jag behöver hjälp med - de andra fyra är det inget problem med, de är tillsammas mindre krävande än en galen 5-månaders whippa;-)

Av khemosabi - 16 april 2009 23:33

Välkommet besök... vi hade så mysigt ute med fika i skogen och glada hundar:-) Speed och Iver är på något mysko sätt både väldigt lika och ganska olika, de har precis samma uttryck men Iver har längre ben och lite mindre päls. Men i sättet är de precis likadana, mjuka, väldigt lyhörda och otroligt lätta att ha att göra med... härligt!

När de möttes var båda lite osäkra och "frågade" sin resp. matte: "Är han snäll den där, tror du?" men de kom snart igång och lekte så det stod härliga till:-)

Iver till vänster, Speed till höger


Här är Gimmie i mitten, med Iver till vänster och Speed till höger... de är väldigt lika varandra alla tre;-) Här var alla flåsiga efter att ha sprungit som galningar i vårvärmen...

Fr. vänster: Iver, Gimmie och Speed


Här fångade jag Iver när han stod stilla en sekund...

Khemosabi Double Spin - Iver 6 månader

Han ser ut som en typisk 6-månadersvalp, tycker jag - lite långbent och "skranglig" som de brukar vara i den här åldern.


Speed är en lite stabbigare typ, på den här bilden ser han nästan tjock ut - men som man brukar säga: "det är mest päls";-)

Khemosabi Double Speed - Speed 6 månader


Det var jättekul att träffa Iver och Jessicah - vi har mkt kontakt via msn men det är alltid roligt att träffas "irl"... och nu fick jag ju se den "fantastiska Gurkan" med egna ögon;-) En riktigt trevlig och mysig liten kille - så härligt att se att han och Speed är så otroligt lika i sättet! Båda har tydliga drag av sina föräldrar, som ju också är väldigt lika, både i utseende och sätt;-)

Fler bilder från gårdagen kommer i albumet!

Av khemosabi - 14 april 2009 23:56

... har jag bilder på idag - först ut är vår vackra Speed, som snart är 6 månader gammal...

Khemosabi Double Speed


... och sen har vi en, i mitt tycke, riktigt lyckad bild på Soleil där hon spanar in lekande barn. Själv står jag med kopplet i ena handen och kameran i den andra och "skjuter från höften", akrobatiska övningar för matte med andra ord... undrar vad grannarna tänker;-)

Skyborne All Summer Long 4,5 månad


... och så en bild där man ser mer av Soleil's huvud och långa vackra hals...

Soleil 4,5 månad


... och så smyger hon på Speed och imiterar en bordercollie som vallar med "eye";-)

Soleil smyyyger


Sist - och minst - är 4 månader gamla Otto, som normalt är betydligt sötare än så här... han ser ju helt galen ut:-)

Otto 4 månader


Imorgon får vi besök av Speed's brorsa Iver och hans matte Jessicah - jag ska ladda kameran, jag lovar;-)

Av khemosabi - 11 april 2009 21:09

Inte den bästa bilden i världen kanske - men man ser i alla fall på ett ungefär hur hon är byggd. Jag är ju partisk, men jag tycker hon är rätt fin - i alla fall för att vara i den här åldern då de inte brukar vara som vackrast...

Skyborne All Summer Long


Lååång näsa har hon fått;-)

Soleil 4,5 månad

Av khemosabi - 7 april 2009 22:29

... föreställer min fina, fina lilla Spurt...

Khemosabi Pearl Jam - Spurten

... som badat i ett stort dike, gudskelov med hyfsat rent vatten;-)


Idag har jag valptränat, först med Soleil som fick  lära sig att "klick" betyder "godis är på väg" - dvs. jag har börjat klicka in henne. Jag tror att jag kommer att ha nytta av det, inte minst som en förstärkning när det gäller kontakten. Jag har på känn att hon kommer att svara bra på det, jag tyckte hon var duktig idag!


Med Speed tränade jag mest stadga, dvs. han fick sitta stilla framför mig medan jag kastade en dummy bakom mig. Då har jag möjligheten att stoppa honom om han blir alltför sugen att springa efter dummyn. Det hände en enda gång, annars satt han så stilla och fint så;-) Varannan gång fick han hämta dummyn och varannan fick han sitta kvar medan jag gick och hämtade den själv. Nyttig övning!


Imorgon ska vi åka och träna lydnad och då får nog småglina följa med;-)

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards