khemosabi

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011

Khemosabi Prepare for Joy, 3 månader

Av khemosabi - 24 oktober 2011 12:46

Jag fick ett sådant härligt mail ifrån Jessica med Joy - hon beskrev sin valp på ett sådant sätt så jag tror att vi allihop som har syskon skulle kunna kopiera precis det hon skrev;-) Jag har fått lov av Jessica att citera hennes mail:


"Joy är en helt fantastisk hund, otroligt gosig, och med ett stort hjärta. Framförallt fascineras jag över hennes arbetsvilja och uthållighet trots hennes ålder. Snacka om att man kommer att bli bortskämd.   Det som blir utmaningen med en sådan här hund är att det ställer lite mer krav på mig som tränare. Här gäller det att hänga med i svängarna och förstärka på rätt ställen!!!

Det mesta av den träning som vi hittills gjort har varit inomhus, med mycket störning av familjemedlemmar och mops. Idag var vi ute på gården och tränade där det var många olika typer av störningar, men imponerande nog valde hon bort det och fokuserade helt på mig. Likadant var det när vi var på klubben i tisdags. Min tanke var att vi skulle miljöträna och hon skulle kunna hålla lite fokus på mig. Trots ihållande ösregn och många olika hundar som tränade, så var hon enormt fokuserad på arbete.  
Jag har varit hjälptränare på en valpkurs på söndagarna och imorgon har vi avslutning. Joy har varit med mig och legat i sin bur under kursen och jag kan bara säga att den hunden har en fantastisk förmåga att koppla av i sin bur. Hon ligger där och sover så sött mitt i alltihopa och sedan när jag tar ut henne ja då är det hundra procent som gäller..."
 
Och så fick jag jättefina bilder på lilla underverket  
   
Så söt hon är! Tack Jessica, för de fina bilderna och det härliga mailet!
 
Jag är helt enig med Jessica om att utmaningen med de här valparna blir att förstärka på rätt ställen, här finns otroligt mycket samarbetsvilja och motor och, som det verkar så här långt, en fantastisk förmåga att fokusera! Jag är själv oerhört imponerad av Pillers förmåga att välja bort annat och fokusera på mig - så fort vi ska göra något är hon med till 100% och ser inget annat. Hon håller också koncentrationen väldigt länge och det är alltid jag som avbryter våra små träningspass - att fokusera så länge som hon gör måste jag säga är väldigt ovanligt i den här åldern! 
Den lilla "träning" Piller och jag pysslar med nu går ut på att bygga samarbete, att hon ska tycka att det roligaste som finns är våra små träningspass. Här måste jag faktiskt fnissa lite för mig själv, för inte är det särskilt svårt med den här valpen;-)  Min tanke med att uppmuntra hennes frivilliga beteenden är dels att använda mig av dem i momenten längre fram, och dels att hon ska vara mer eller mindre drivande i träningen - jag vill ju ha den här "Ska vi göra nå't, ska vi göra nå't?"-attityden. Jag vill att hon, inte jag, ska ta initiativet till träningen - det är nämligen då man får en hund som uppfattar själva arbetet som belöning och vill jobba när och hur som helst, och inte bryr sig det minsta om det som händer runtomkring. Nu har jag fått en valp som har det här i sig redan ifrån start, och då är det för mig ganska självklart att ta vara på det. Men som sagt, utmaningen blir att styra allt det här åt rätt håll, för när det gäller egenskaper verkar ingenting saknas hos de här valparna! Som jag skrev till Jessica, om de här valparna bara håller i leder och övrig hälsa, ja då har vi kanonhundar allihop!
 
I "farmor" Malins blogg finns en massa fina bilder på Vinna, Khemosabi Prepare for Success, tagna för några dagar sedan: http://www.mangie.se/wordpress/wordpress/?p=5109 Fina pappa Filur är också med på någon bild där! 
 
 
Ingen bild

Sussie, Myzzko o Vinna

24 oktober 2011 17:28

Vilken härlig läsning. Det är verkligen helt underbara hundar. Man blir så glad av dom:-)

 
Pia

Pia

24 oktober 2011 23:02

Det har du rätt i Sussie, riktiga glädjespridare är dom!

http://www.khemosabi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av khemosabi - 9 februari 2020 20:06

Den här bloggen är inte uppdaterad sedan julen 2018 och kommer snart att läggas ner helt och hållet, jag ska bara spara ner så många bilder som möjligt först. Jag ser ingen vits med att fortsätta med bloggen, då jag inte längre har någon uppfödning o...

Av khemosabi - 24 december 2018 14:16

  Hoppas alla våra vänner och valpköpare får en riktigt härlig jul!   Här hemma går allt sin "gilla gång", som man brukar säga;-) "Inget nytt under solen" är ett annat uttryck man skulle kunna använda, annat än att jag har gett mig på något ny...

Av khemosabi - 6 oktober 2018 15:00

Grattis på 14-årsdagen, vår älskade lilla Boogie! Fantastiska lilla hund, som dansat genom livet på lätta tassar och fortfarande är vid god vigör och helt klar i sinnet - jag hoppas du får vara lika pigg och glad ett bra tag till!        Vi...

Av khemosabi - 16 juli 2018 15:55

... har jag i skuggan på min altan just nu, det är fullkomligt olidligt! Vi har haft så hett - och torrt - hela sommaren att allt är uppbränt, inte ett grönt strå så långt ögat kan nå. Jag lider med bönder och djurägare som inte har foder till sina d...

Av khemosabi - 23 december 2017 14:00


 

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards