khemosabi

Alla inlägg under oktober 2008

Av khemosabi - 11 oktober 2008 17:05

... blev resulatet idag, när Boogie och jag var i Strängnäs och tävlade. Hon var överladdad och kändes "stressad", och så brukar jag inte alls uppfatta henne. Men det började redan på sittande i grupp och på platsliggningen, vi fick avdrag på båda för att hon inte var riktigt stilla. Sedan låg hon på alldeles för mycket i fria följet, det är faktiskt väldigt sällan hon gör det numera. Sättande under gång fick bra, det blev en 10:a.

Sedan var det dags för inkallning med ställande o läggande vilket vi nollade, eftersom hon inte stannade - och det kan jag lova att det har aldrig hänt med den här hunden! Rutan... ja, där laddade hon på så in i norden så hon hann ur rutan innan jag fick stopp på henne, men efter ett par kommandon hamnade hon där hon skulle och resten av momentet gick bra. Sedan var det hopp-apport, och där sprang hon på sidan om hindret, och det har heller aldrig hänt med Boogie - däremot med Gimmie, på var och varannan tävling. Där valde jag att bryta, eftersom jag märkte att hon inte var som hon brukar. Visserligen ligger hon alltid högt i tempo och har alltid en enorm vilja, men hon brukar faktiskt kunna koncentrera sig också.

Jag har fått ett foto från tävlingen idag, det är Maud Eklund som har fotat (tack Maud!) och här ser man tydligt att Boogie ligger på för mycket i fria följet!

Boogie o jag under fritt följ

Det är klart man funderar på orsaken till att hon inte kunde koncentrera sig idag, det första jag tänkte på var att jag har varit så otroligt trött och haft en fruktansvärd värk i knäna den senaste tiden, så jag har inte kunnat jobba med hundarna som jag brukar. Det är väl inte otroligt att det märks på sådana här hundar som Boogie, som har en enorm energi... Men när jag kom hem så gick det upp ett ljus för mig, för innan jag hann öppna dörren gnällde hon, och sedan rusade hon raka vägen in i min säng... javisstf-n, hon har ju skenvalpat! Hon hade väl svårt att fokusera på tävlingen när hennes (osynliga) puppar låg alldeles övergivna härhemma;-)


På hemvägen från tävlingen åkte jag en omväg runt Björsund och njöt av den vackra naturen. Sörmland är för jäkla vackert i höstskrud!!

Vi stannade till i Kjula och körde igenom 3:ans moment på en idrottsplats, för jag ville se hur hon funkade. Det var ungefär lika mkt strul som på tävlingen, det enda hon gjorde riktigt bra var rutan. Numera kan jag skicka henne från vilket håll som helst och när som helst, hon spanar in den och vet precis vad hon ska göra - kul:-)


Nu vet jag faktiskt inte hur jag ska göra imorgon, åka och tävla eller inte... Det känns inte som om förutsättningarna är de bästa och jag vill inte gärna att hon ska få uppfattningen att tävling=stress, så som det blev idag. Om jag bestämmer mig för att tävla, så får jag nog ta med mig ett gäng dummies och lägga ett sök åt henne innan vi startar - men jag måste ta och tänka lite på om det överhuvudtaget är värt att åka.

Nu när jag sitter här och tänker, så skulle jag vilja beskriva Boogie idag som att hon inte var så glad som hon brukar, även om hon såg sån ut. Hon var väldigt taggad men hon gjorde det hon skulle mest för att vara mig till lags. Så vill jag faktiskt inte att det ska kännas...

Av khemosabi - 9 oktober 2008 18:10

... i Gimmie's mage! Idag såg Martina och jag hur valparna rumlade om i magen på nästan 5 meters avstånd - det är helt otroligt vilket liv det är där inne!! Nu börjar det märkas på Gimmie att hon är lite trött, man ser det på hennes blick. Hon har faktiskt lugnat ner sig lite när vi är i skogen också, hon störtar inte omkring lika mycket som hon brukar. Men det är klart, kallar jag på henne så kommer hon ju farande som ett jehu som vanligt - så det försöker jag undvika.

Inatt drömde jag att Gimmie fick två hannar och fyra tikar... undrar om det är en sanndröm? Ska man döma av hennes mage så är det fler, men det vore faktiskt ganska lagom med 6 valpar. Fast det spelar egentligen ingen roll hur många det är, bara allt går bra!!


Boogie har sina "valpar" i min säng hon, och en sak kan man ju säga om dom valparna.. de är väldigt små, för de syns nämligen inte;-) Men oj, vad hon donar i sängen! Här har hon lagt sig tillrätta och myser med sina små...

Boogie

Visst ser hon nöjd ut då;-)
Idag fick vi hjälp av Martina med vittringsapporten, och tack för det! Boogie har inget problem med själva letandet längre (prickig korv var knepet!) - men däremot är hon så fokuserad på mig att hon inte brukar titta när tävlingsledaren lägger ut pinnarna, hon tittar bara på mig. Nu körde vi några gånger så att Martina kunde peppa henne lite att titta vad hon gjorde. Boogie var duktig, även om hon hade en väldigt överskottsenergi! Normalt brukar jag inte gå inifrån och ut och ge mig på vittringen sådär på en gång, oftast kör jag en hel del moment innan så hon får göra av med lite energi och "komma ner på jorden", och för det mesta gör vi det när vi precis har varit ute i skogen.

Sedan fick vi hjälp med kommenderingen på inkallande med ställande och läggande, det gick också jättebra! Boogie har varit lite osäker på läggandet tidigare, men det har vi tränat på nu så det börjar funka riktigt bra:-) Vi får se hur det går på nästa tävling...

Av khemosabi - 6 oktober 2008 22:19

... och det höll jag på att glömma, eller rättare sagt, jag hade ingen koll på vad det var för datum idag. Vi hälsar och grattar syskonen på födelsedagen, förstås!

Dagen till ära har Boogie för första gången i sitt liv legat i min säng, sådär bara helt plötsligt - gissa om jag blev snopen när jag fick se henne ligga där? Hon är med all säkerhet skendräktig, jag har märkt de senaste dagarna att hon har varit orolig och flåsig, och hon har bäddat i både soffan och i sin egen bädd. Stackarn, nu tror hon att hon ska få smått och så får Gimmie valpar istället, lite taskigt känns det faktiskt. Men vi ska tävla i helgen, så då får hon lite annat att tänka på...

Av khemosabi - 5 oktober 2008 23:28

Gimmie poserar i vanlig stil - här har hon precis gått in i 7:e veckan:

Gimmie, dräktig i sjunde veckan

Gimmie kollar om hon kan sno Boogie's pinne...

Gimmie

Efter racingen i skogen blir man ju lite trött:

Gimmie

... men det var väl kanske magen ni ville se, sååå...

Gimmie

... varsågod:-)


Nu känner vi fosterrörelser och lilla damen läcker mjölk - det är tidigt, men det är visst allt med den här dräktigheten;-)


Här kommer en "bonusbild" på Spurten i skogen, jag bara älskar de vackra höstfärgerna...

Spurten


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards