khemosabi

Alla inlägg under oktober 2008

Av khemosabi - 19 oktober 2008 20:13



 


Sista bilden är på Spurten när hon hälsar på lilla tiken.


Av khemosabi - 19 oktober 2008 13:57

... ser ut så här idag;-)

Lilleman 1 dygn gammal

Av khemosabi - 18 oktober 2008 05:28

Överraskningas tid är inte förbi - valparna bestämde sig för att komma redan på 59:e dygnet!! Hittills har det kommit tre små fina valpar, två hannar och en tik - den första föddes 04.30

Valp nr.1 Hanne

... och den andra 05.15

Valp nr2. Tik

05.37 föds hanne nr. 2

Valp nr 3. Liten hanne


06.25 och 06.55 kom två tyvärr två dödfödda tikvalpar:-( Den första var pytteliten, men den andra såg normalstor ut - eller ja, normalstor för den här kullen, alla är nämligen små. De första tre verkar det vara sprutt på i alla fall. Nu hoppas jag att resterande valpar är pigga o friska...


07.30 kom hanne nr 3, en liten pigg, mörk sak;-)

Valp nr. 4, Hanne


07.49 föddes ytterligare en hanne som verkar pigg o kry.

Valp nr. 5, Hanne

Fyra hannar och en tik än så länge, alltså... men jag tror det är fler.


08.42 föddes kille nr 5 - oj, vad pojkar det blir;-)

Valp nr. 6, Hanne


Nu, klockan 10.45, verkar det vara klart, Gimmie har varit jätteduktig och pysslat om sina små efter konstens alla regler. Just nu är det lugnt i lådan och Gimmie tar igen sig efter väl förättat värv.

Gimmie och hennes sex valpar

Åtta valpar blev det alltså totalt, om det inte kommer någon mer som gömmer sig väl! Väldigt synd att vi miste de två fina tikarna - men jag är glad att de övriga sex verkar pigga!


Av khemosabi - 17 oktober 2008 22:05

Så här har Gimmie suttit och flåsat hela dagen i sin soffa...

Gimmie väntar på pupparna

Ja, hon har en egen soffa i mitt sovrum;-) Bortskämd? Nähä!!

Av khemosabi - 17 oktober 2008 17:23

... för första gången i sitt liv. Har försökt med alla möjliga knep, men det enda jag har fått i henne är en skinkskiva. Nej, hon vill helt enkelt inte ha någon mat...

Inatt var hon flåsig och orolig, så kan ju tikarna hålla på i flera dagar innan valpning så det är väl bara att inse att det inte blir så mkt sömn framöver. Tokfian har dessutom fått för sig att hon ska knöla in sig under min säng, och det går ju rätt bra in - men hon kommer inte ut, för magen är i vägen;-) Nu har vi fått sätta grejer för sängen så hon inte kommer in under den...


Senare:

Har varit ute och kört dummiesök med Boogie och Spurten, Gimmie fick vara inne under tiden och så gick jag en sväng med henne efteråt. Då kom jag på den lysande idén att låta henne leta efter maten i gräset, och då gick det minsann bra! Hon letade och åt för fullt, och svansen gick på högvarv:-) Jag fick nog i henne bortåt 3 dl högenergifoder, visserligen som "en piss i Mississippi" jämfört med de dryga 10 dl hon äter annars nu under senare delen av dräktigheten, men bra mycket bättre än inget!!

Jag är inte alls glad åt att hon matvägrar redan så här tidigt före valpningen, ska hon hålla på så, så kommer hon inte att ha någon energi alls när det väl är dags. Men om jag kan lura i henne maten på det här sättet så är allt väl!

Av khemosabi - 14 oktober 2008 16:50

... och befunnen godkänd åt alla håll och kanter;-)


Lilla fröken börjar mer och mer likna en valross, tur att det inte är mer än en vecka kvar nu!


Lådan är en sk. pallkrage i måtten 80*120, trodde det skulle bli för litet, men det ser rätt okej ut, Gimmie kan i alla fall sträcka ut sig ordentligt. Vi ska sätta dit klämskydd också, vi får hoppas det inte stjäl för mycket plats. I så fall får vi koppla ihop två kragar på något sätt och få en stor låda på 160*120. Det fiffiga med sådana här pallkragar är att man kan bygga på uppåt, dvs man lägger på en till vartefter valparna blir alltmer rymningsbenägna., kanonbra!! De kostade inte många kronor heller, 60:- styck  och sedan kan jag använda dem till att plantera i på altanen framåt våren/sommaren, fiffiga grejer minsann!!

Boogie gillar också valplådan;-)

Boogie

Av khemosabi - 13 oktober 2008 21:19

... ordentligt, på två fältsök med totalt 12 dummies - och det var uppskattat, vill jag lova:-) Hon jobbade jättebra, och i maxtempo precis hela tiden, duktig tjej!!

Spurten fick en trippelmarkering och ett par linjetag, det började regna och jag ville snabba på lite för att Gimmie inte skulle sitta och bli kall.

Lilla tjockisen var så sugen på att få jobba, så jag var ju bara tvungen att låta henne få göra något, det blev en enkelmarkering och två linjetag för henne. Å, vad söt hon var när hon rullade på så fort hon kunde;-)


Jag har funderat lite på det här med Boogie's skendräktighet/skenvalpning och jag har nog till 99% bestämt mig för att kastrera henne någon gång i vinter. Jag tycker hon har så pass stor potential rent tävlingsmässigt (även om det kanske inte syns i resultaten ännu) att jag tycker det vore skönt att slippa sådana här problem framöver. Jag har visserligen hittills varit hyfsat förskonad från skendräktiga tikar, och jag har inte märkt något på Boogie's tidigare löp, men jag tror att när det väl börjar så eskalerar det för varje löp. Jag vill ju inte att mina hundar ska må dåligt, och det tycker jag nog att Boogie verkar göra nu - hon är väldigt stressad och orolig, stumpan:-( Nu får jag strunta i att knäna värker och se till att hon får jobba så mycket som möjligt den kommande veckan, sedan blir det ju svårare när Gimmie's valpar kommer.

Av khemosabi - 11 oktober 2008 18:06

Khemosabi Home Run

Bara 1,5 vecka kvar nu;-)

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards