khemosabi

Alla inlägg under augusti 2011

Av khemosabi - 17 augusti 2011 20:13

Ja, så här på 4-veckorsdagen ska vi väl ha lite bilder? Okej, håll i er nu;-))

                               

De här valparna kan konsten att koppla av, haha - det är tre olika valpar på likadana slappisbilder:-D

Av khemosabi - 16 augusti 2011 14:03


 Hur söt får man bli egentligen?? Det här är tjejen som är märkt i nacken.


Det här är tiken som är märkt vänster bak, en riktig sötnöt hon också!

    

Här är killen i gånget, han har blivit en riktig tuffing;-)  


Igår fick jag ett roligt telefonsamtal, det var Staffan som ringde och sa "När kan vi komma och titta på valpen??" Hahaha... "Vilken valp?" sa jag. "Ja, du har väl reserverat en till oss?" Han och Birgitta har kommit underfund med att man visst kan ha fyra hundar, så en till skulle inte alls vara i vägen:-D


Staffan och Krutov är nu redo att starta i lydnadsklass 3, debut blir det nu till helgen och vi håller tummarna såklart! Det gör vi även för Eva-Liz och Solan, som ska debutera i spår till helgen - Lycka till!! 

Av khemosabi - 14 augusti 2011 16:43

Nu, när valparna är 3,5 vecka gamla, kan jag konstatera att det här är en kull med väldigt mycket "tryck" i - det här gänget blir något alldeles särskilt att jobba med! Hur detta ska utveckla sig de kommande veckorna, det kan man verkligen undra;-)) Jag är glad åt att alla valpköpare har haft hund förut som de har jobbat med, jag har nämligen på känn att dessa valpar inte skulle passa som nybörjarhundar.

Jag tycker mig märka en viss skillnad mellan den här kullen och Gimmie's tidigare kullar, de tidigare har varit milda och mjuka och har inte gjort mycket väsen av sig vid den här åldern. Den här kullen är tuffare, och det var också min avsikt med den här kombinationen - mjuka hundar i all ära, men det får inte bli för mjukt, risken för förarveka hundar är stor och min erfarenhet är att sådana hundar ofta är svårast att jobba med.


Den här kullen, med sin kombination av amerikanska/canadensiska linjer - som är kända för sina starka nerver och framåtanda - och mina mjukare linjer, som ju verkligen inte varit dåliga hittills - tror jag kan bli riktigt, riktigt bra. Andra, liknande kombinationer med mjuka Holwaylinjer (som finns bakom mina hundar) har gjorts förut med mycket gott resultat.


Så här långt är jag väldigt nöjd med hur valparna utvecklas, och gläds åt att se hur häftiga de är! Skulle jag välja valp idag, så skulle jag definitivt inte få det lätt - jag kommer på mig själv med att säga "men den här är ju så läcker" i ett kör om alla valparna;-)) Jag ska villigt erkänna att jag redan från start har haft ett extra gott öga till den ljusaste tiken som är märkt i nacken, mycket för att jag tycker att hon påminner mest om de tikar jag har haft i mina tidigare kullar. Men de andra tikarna är urläckra de också, så vilken av tjejerna som blir kvar här (ja, det blir så, åtminstone tills vidare!) är långt ifrån bestämt.


Det jag kommer att göra är att försöka bedöma vilken valp som kommer att passa bäst hos respektive valpköpare, utifrån vad de vill göra med sin hund. Det är väldigt viktigt för mig att varje valp får komma till sin rätt och använda sin förmåga på bästa sätt! För mig personligen är det viktigt att välja en valp som jag tror kommer att tillföra något i min avel, det är ju av den anledningen jag själv ska ha en - min valp kommer dessvärre inte att bli den som det kommer att jobbas mest med, det är ju bara att inse. Det är därför jag säger att den valpen ska vara kvar tills vidare, jag får försöka göra mitt bästa och känner jag att det blir för mycket så får jag placera ut henne på foder längre fram. 


Det jag kan säga om valparna så här långt är att de är väldigt framåt och otroligt försigkomna - jag har nog aldrig haft valpar som varit så häftiga redan vid 3,5 veckas ålder! De är jättegosiga och väldigt pussiga, och lägger sig allra helst alldeles intill en och sover nu när man kan sätta sig (eller lägga sig!) inne hos dem i valphagen - när de har busat färdigt, alltså;-) Att de är så här energiska redan vid den här åldern, tyder på att det kommer att bli några riktigt svettiga veckor framöver... haha, jag kanske blir så slut så jag inte ens orkar behålla någon valp!


Husse är mysig, tycker pupparna;-)    

Av khemosabi - 14 augusti 2011 02:32

Det här är så gulligt, jag är tvungen att visa - det är tjejen som är märkt i nacken som tycker att det är dags att busa lite med mamma mitt i natten...  

Kaxig liten madam! Efter det här övergick hon till att bita Gimmie i svansen och baktassarna, hahaha :-))
     


Av khemosabi - 13 augusti 2011 19:16

         

 ... och efter detta blev vi lite trötta;-))


Bilderna blev tyvärr både bleka och suddiga, jag hade fel inställning på kameran:-/


Idag blev det nyheter på menyn också - mycket uppskattat:-))

     

            

Den gröna mattan är en sån där "fejkgräsmatta" som man brukar ha på balkonger och altaner, den ska vi bara ha där nu i början så de får något stadigt att springa på - antar att den blir rätt så sunkig efter några dagar! Jag har fått hänga för ett tyg på gallret så de inte ser ut helt och hållet, det visade sig nämligen att valparna ylade i högan sky så fort de fick syn på Gimmie på utsidan:-)) Tyget tar jag bort sedan, när de har vant sig vid att vara i hagen - möjligen får det vara kvar på kvällstid och under natten, om de inte är tysta.

Av khemosabi - 11 augusti 2011 11:20

Susas röntgenresultat har kommit in på SKK - och det blev bästa tänkbara resultat, härligt:-D Grattis till Ellinor och Susa! Det innebär att de tre som är röntgade i den senaste kullen alla är fria på sina leder och vi hoppas att fler snart kommer att röntga och att den fina trenden fortsätter;-)


Khemosabi MJ's Smooth Criminal: HD:A - ED:0

Khemosabi MJ's Keep The Faith: HD:B - ED:0

Khemosabi MJ's Another Part Of Me: HD:A - ED:0


Jag kommer att röntga Lova i september, just nu har jag ju en hel massa andra utgifter som är mer akuta. Den hunden är som missil, så det skulle förvåna mig mycket om det är något fel på hennes leder!


Nu när det är fem veckor kvar tills valparna ska levereras (lååånga veckor för valpköparna) kommer jag att starta en liten "miniserie" där jag berättar om mor, mormor, mormormor och mormors mormor till valparna (ja, till alla Gimmie's avkommor, förstås!) - och börjar självklart med vår älskade Mimmi, som var vår första golden och stamtik i kennel Khemosabi. Man kan verkligen undra om det var ödet som grep in när hon kom till oss! Den storyn kommer strax... standby for more *cliffhanger* haha;-))

Av khemosabi - 10 augusti 2011 23:17

Bättre sent än aldrig;-))

                                 

Av khemosabi - 10 augusti 2011 12:17

Ja, idag är valparna 3 veckor gamla - jag tycker det har gått jättefort, men det tycker säkert inte valpköparna;-) Nu börjar det bli dags att planera för de första besöken, som kommer att ske när valparna är ca 5 veckor gamla. Allmän information om hur det går till att köpa valp hos mig finns på hemsidan: http://www.khemosabi.se/valpkop.html

De här valparna blir 5 veckor den 24:e augusti, så däromkring går det bra att komma och hälsa på. Ni valpköpare som ännu inte bestämt ett datum för besök, hör av er till mig så jag vet när ni kan komma!


För övrigt, när det gäller hemsidan, är det tyvärr så att jag fortfarande inte kan uppdatera, eftersom jag inte har tillgång till det program som jag hittills har använt. Jag kan eventuellt använda ett annat program, men då är risken att allt jag nu har på hemsidan försvinner. Det har hänt förut, och jag vill helst slippa det och hoppas istället på att jag får ordning på min dator så småningom. Så tills vidare får det vara som det är, även om det retar mig - bland det värsta jag vet är nämligen hemsidor som inte är uppdaterare! Det, och hemsidor/bloggar där man inte får veta något annat än stamtavla och meriter på hundarna är något jag tycker riktigt illa om, den informationen kan man nämligen hitta på hunddata - det jag vill veta är hurdana hundarna är. Jag vill läsa om deras mentalitet och personligheter, hurdana de är att jobba med och om de har några speciella egenheter under träning eller i vardagslag - sån't är jätteviktigt för mig, inte minst om jag ska köpa valp själv eller är intresserad av en hanhund som eventuellt skulle kunna passa mina tikar. Att inte ge någon information om hundarna på hemsidan ger mig ett oproffsigt intryck - och samma sak när det gäller dålig uppdatering, så därför känns det inte alls bra med min egen hemsida just nu:-(


Lite 3-veckorsbilder på småglina kanske kommer framåt kvällen;-))




Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards