khemosabi

Alla inlägg den 30 augusti 2011

Av khemosabi - 30 augusti 2011 21:45

Ja, nu är det bestämt vilken valp som ska bo hos vilken valpköpare, jag har ju grunnat ett tag på det där och idag när Sussie och Alma var här kändes det helt rätt för oss alla med de valpar jag har haft i åtanke åt dem. Sussie har jag ju träffat förut och visste att jag gillade, eftersom hon var med när Mia var här och tittade på Carma - men Alma är en ny bekantskap och även hon en jätterar person som jag gillar väldigt mycket.

Nu har alltså alla varit här utom Elisabeth, som bor i Nord-Norge, men jag är säker på att energiknippet jag har valt åt henne kommer att passa mycket bra för allt det hon vill göra med sin hund; lydnad, sök och räddningsträning. Även Elisabeth verkar vara en jättegullig människa med stora ambitioner, så jag känner mig väldigt nöjd med alla mina goa valpköpare! Här har vi Elisabeths lilla "Supra" (foto: Alma)

 

Nu är dessutom valparna "döpta", dvs registreringspapperen är inskickade till SKK, och så här blev det (alla med prefixet Khemosabi, förstås)...

Prepare for Action (hane) ska kallas Foppa och bo i Karlskoga hos Anna-Karin

Prepare for Magic (tik, märkt i nacken) ska kallas Piller och stanna hos mig

Prepare for Surprise (tik, märkt vänster bak) ska kallas Supra och bo i Nord-Norge hos Elisabeth

Prepare for Joy (tik, märkt på svansen) ska kallas Joy och bo i Sundsvall hos Jessica

Prepare for Miracle (tik, märkt höger bak) ska bo i Kil hos Alma

Prepare for Success (tik, märkt på ryggen) ska kallas Vinna och bo i Stockholm hos Susanne


Nu känns det som om jag har fått precis rätt köpare till varje enskild valp - det blir så bra det här:-)


Tusen tack till Sussie och Alma för att ni kom idag, det var jättetrevligt!!




Av khemosabi - 30 augusti 2011 10:29

Ja, det kan jag tänka mig att några av er undrar, varför jag valde just den valpen? Jag ska börja med att säga att det har varit fruktansvärt svårt att välja mellan dessa tikar, jag tycker alla verkar kanon och ena dagen har jag varit överygad om att jag ska ha en viss valp och nästa en annan - om ni bara visste hur jag har velat! Men jag måste ju bestämma mig nångång, och den minsta, lite ljusare tiken har fångat mitt öga ifrån allra första början. Hon påminner mig nämligen väldigt mycket om Spurten som liten, vilket har varit till både för- och nackdel i beslutet. Fördelen är förstås att om hon blir lik Spurten, ja då får jag en fantastisk hund - men nackdelen är att jag kanske omedvetet kommer att jämföra dem, och det är förstås väldigt orättvist. Ganska länge tänkte jag att jag inte skulle ha den här valpen av just den anledningen, för innerst inne vet jag ju att jag aldrig kan få en ny Spurt.


Piller är en valp med väldigt mycket framåtanda, precis som alla valparna i den här kullen. Hon är nyfiken på allt, är orädd och verkar har ett mycket gott självförtroende. Hon är enormt busig, vilket även Spurten var i den här åldern - den otroliga kontakten kom faktiskt lite senare. Piller är kanske inte den valpen i kullen som kommer att bli "finast", även om jag naturligtvis kommer att tycka att min egen valp är fin! Men det som faktiskt fick mig att bestämma mig är att hon i mina ögon har den där speciella utstrålningen som gör mig lycklig, hon ser så jäkla glad ut och är det också! Jag blir lycklig av henne, alltså är hon mitt lyckopiller - och dessutom hoppas jag ju att det ska bli minipiller så småningom... men jag får nog säga att där garanterar jag ingen preventiv effekt, snarare tvärtom, risken är nog att de bara blir fler och fler;-))


Jag tror att Piller blir en okomplicerad hund som kommer att passa mig, hon verkar så "självklar" och nöjd med tillvaron, och det är också något som påminner mig mycket om Spurten. Jag vet att jag ständigt tjatar om henne, men om ni hade haft en Spurt, så lovar jag att ni också skulle tjata - den hunden var magisk, och får jag en valp som bara är hälften så underbar så kommer jag att vara nöjd!


     


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards