khemosabi

Alla inlägg den 17 juni 2010

Av khemosabi - 17 juni 2010 19:47

Ja, vi fortsätter väl på temat 13 veckor, fast lite drygt 13 veckor är det om sanningen ska fram, och det ska den ju;-)


  



   


     


Här har vi "Vispen", som är kvar här hos oss tills rätt köpare dyker upp... förfrågningar på honom har jag haft - förvisso till bra hem, men inte av någon som är riktigt tävlingsintresserad. Jag tycker det är synd att släppa en sådan här valp till någon som inte vill meritera honom, han visar ju redan kanonanlag och sånt ska man ta tillvara, tycker jag. Och det påbrå han har går ju inte direkt av för hackor heller;-)) Jag såg nyss att Diego's pappa SJCh Doubleuse You Only Live Twice har kommit 2:a i 2009 års Goldentrofé, vilket baseras på avkommornas meriter - antingen utställning eller jaktprov. I Twice's fall är det naturligtvis jaktprovsmeriter det handlar om, han har haft fantastiska avkommor, den hunden!!


"Vispen" är en ljuvlig valp som vi är mycket fästa vid, både Micke och jag. Han är så lyhörd och uppmärksam och har ett lugn som jag tycker mycket om - vilket förstås inte ska missuppfattas, han är lugn när han ska vara det och sedan är det full fart när det är nå't på gång, precis som det ska vara! Han visar redan en enorm samarbetsvilja, vad man än vill göra så är han direkt med på noterna. Och dessutom är han så glad och så gosig, han vill verkligen komma upp i knät på en och gosa, det är så mysigt;-) Något annat som jag gillar mycket är att han avreagerar väldigt snabbt om någonting skulle verka otäckt, han är snabbt framme och kollar vad det är.

Vispen har precis "det" som jag var så förundrad över när Spurten var liten... det där som man nästan undrade om det var sant att en valp kunde vara så behaglig och lätt att ha att göra med? Inte ett fel liksom... kan det verkligen vara möjligt?? I mina ögon har han också en väldigt speciell utstrålning, och det hade ju även Spurten, och har fortfarande. Just den utstrålningen och känslan jag har för honom är nog anledningen till att jag har blivit så fäst vid honom. Men tyvärr, för mig är det helt omöjligt att ha 6 hundar, det går bara inte... snyft... tyck lite synd om mig, för sjutton;-))

Av khemosabi - 17 juni 2010 13:44

Vilka underbara valpköpare jag har som skickar härliga uppdateringar om sina valpar- det piggar upp en hel del när man inte mår så bra! Här kommer Eva-Liz uppdatering om "Solan", men först några fina bilder som jag  dels fått, och dels lånat ifrån hemsidan... tusen tack, Eva-Liz  


   

  



       

Här är Solan med sina "sambos" Cornelia och Loke - fina golden de också, men av en lite annan typ än Solan. Vilken vacker bild på tre vackra hundar!!  

Här berättar Eva-Liz om Solan:

"Hei

Så i bloggen at du ikke hadde det helt bra,så her kommer en liten oppmuntrings mail fra lille Solan:)
Solan vokser og trives, han er blitt så lang i beina:) Vi har bestemt oss for å vente litt med å begynne på rabies vaksinen,siden det ser ut som om han reagerer på magen med vaksine. Han fikk løs mage nå på 12 ukers vaksinen også.
Solan er en valp som er veldig lett å nå inn til. Han er så tilstede. Han har vært med masse rundt omkring og han er oppmerksom på hva de voksne hundene gjør. Han skal gjerne gjøre likens. Han tilbyr nå både sitt,dekk,stå og rull rundt. Det morsomme er at jeg aldri har belønt den rullen hans:) Det er noe som han selv har lagt inn i programmet:) Solan har allerede et godt aport grep. Jeg har holdt handa foran brystet,slik at når han slapper av,får han springe å hente. Dette fungerer godt. (Vil unngå å få en lystapportør) Han har til dags dato aldri løpt avgårde med leker, hvis jeg roper, tar han leken med og kommer. Så har vi en liten bytte stund med kos. Solan er en belønnings freak, alt fungerer. Lek, kos, ros og godbiter. Jeg må ta av foret, siden han er så oppmerksom, ellers kommer han til å se ut som en liten ball:)
Solan er ikke skvetten, han går gjerne inn i stikkrenner og lignende:) Han har fått hilse på en god del av bruks hundene og han er veldig flink i kropps språket i forhold til de voksne hundene. Heldigvis er han enda ikke så glad i vann som de andre 2. Han stopper ved kanten, men jeg har en mistanke om at han snart plumper etter:)
Det eneste minuset med Solan så langt,er at han er en absolutt morgenfuggel. Det varierer fra klokken 04.30-05.00!!!"
Ehm... jag kan ju säga att när det gäller det sista, att Solan är morgonpigg, så har han definitivt inte fått det härifrån;-)) Tusen tack för mailet, Eva-Liz - Solan är såå fin!
************
De senaste uppdateringarna om syskonen Carma och Susa var inlagda som kommentarer igår här i bloggen och låter så här:
Mia med Carma (Khemosabi MJ's Keep the Faith):
"Kan pigga upp dig med att Carma är fortfarande en dröm ;-))))))I dag har vi tagit den andra lektionen med Lotta Linusson och nu lär vi in ställandet, fotpossitionen sitter som en smäck, ligg... slänger hon sig i backen,Hon puttar med nosen på mitten av apporten ...precis som jag vill ha det ;-))mmmmmm hon är såååå söt ;-))
STOR kram till dig och hoppas att du snart kommer att må bättre"
 
 
Ellinor med Susa (Khemosabi MJ's Another Part Of Me):
"Jag fyller väl på med lite mer feelgood :-) Även Susa är en liten dröm! Grundfärdighetsträningen går som en dans, sitt-ligg-stå-utgångställning-apportering, allt är lika kul och går som en dans och därimellan tar hon det väldigt lugnt (om hon inte försöker dra igång storasyrran förstås)
Dessutom är hon nog den gosigaste hund jag träffat! Sitter man på golvet så kommer hon direkt och kurar ihop sig i knät :-) Sötnöt!"
 
 
Av beskrivningarna att döma så verkar alla de här valparna vara oerhört lika varandra i sättet - jag har ju Vispen här och Lova på väldigt nära håll och kan tala om att båda två passar in på ovanstående beskrivningar mycket väl:-D
Härligt att se/höra att samtliga verkar vara väldigt balanserade, ha en tydlig av-och påknapp och samtidigt är otroligt alerta och kontaktsökande. Kan det bli bättre?? Näe... skulle inte tro det, va;-)


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards