khemosabi

Alla inlägg under juni 2010

Av khemosabi - 16 juni 2010 15:04

Igår röntgade jag Speed hos den veterinär som jag brukar gå till när det gäller röntgen, hon brukar vara noga med att det blir bra bilder och är också ganska duktig på att kunna säga vad det kan tänkas bli för resultat. Den här gången var jag dock inte riktigt nöjd, jag tyckte inte att den enda röntgenbilden på höfterna var bra. Speed låg inte riktigt rakt, och det var inte så konstigt eftersom han stretade emot när bilden togs, trots att han var sederad. Jag ville att det skulle tas en ny bild, men veterinären trodde inte att vi skulle få någon som var bättre... eh, nähä? Den enda anledningen jag kan tänka mig att de ville spara på plåtarna är det faktum att Speed är krypt... "han ska ju ändå inte användas i avel" sa veterinären... Nä, det ska han inte, men jag vill ju ändå ha bra plåtar så jag får ett rättvist resultat på min hund. 1650:- kostade kalaset, och jag kan ju säga att det tycker jag inte att det var värt den här gången.


Hursomhelst, armbågarna såg kanonfina ut, och höfterna - ja, där såg höger ut som ett klart A, vänster troligen ett B... men det kan också bli ett C, beroende på hur nitiska de är på SKK. Och på tal om SKK, så är jag irriterad på dem också - Jessicah röntgade Iver förra tisdagen, och resultatet har ännu inte kommit in på hunddata - det är för jäkla ynkligt, tycker jag. Det enda dom är duktiga på, det är att ta betalt!


Ja, som ni märker så är jag inte på mitt allra bästa humör, och det beror dels på det ovanstående, men också att jag har haft sådan värk de senaste veckorna. Jag har ont från topp till tå, bokstavligen - och har tyvärr lite svårt att se positivt på tillvaron just nu. Men nu ska jag sluta gnälla.

Av khemosabi - 8 juni 2010 18:02

... snart alltså, den 18:e juni är han 20 månader  


     


Killen min, han börjar se riktigt vuxen ut!   


Idag har Jessicah varit iväg och röntgat Speed's kullbrorsa Iver - det såg bra ut, men man vet ju aldrig hur det officiella resultatet blir. Men vi vet att det såg bra ut i höstas, innan han opererades, så vi hoppas förstås att det är lika bra nu! *håller tummarna* 

    

Av khemosabi - 7 juni 2010 15:00



  


        

Av khemosabi - 4 juni 2010 00:31



Den obligatoriska "valp myser med Micke i soffan-bilden";-))

        

Jag - eller rättare sagt, vi - har ett problem... vi börjar nämligen bli alldeles för fästa vid Vispen. Det är inte riktigt bra det, eftersom jag inte kan ha fler hundar än jag redan har, och Vispen behöver mer egentid än han får här. Så därför har jag bestämt mig för att sätta ut honom till salu, trots att jag egentligen hade tänkt mig att vänta ett tag till.


Vispen fick vid 6 veckors ålder någonting som heter juvenil cellulit, något som jag under mina 18 år som uppfödare faktiskt aldrig tidigare hade varken sett eller hört talas om. Nu vet jag att det är något som är ganska ovanligt, men kan drabba någon enstaka valp i någon kull, och det drabbar enbart valpar. Expertisen vet inte varför vissa valpar drabbas av det, men generellt sägs det att tillfrisknande valpar inte får några men av det senare i livet och de löper heller inte större risk än andra att få bristande immunförsvar. På Vispen började det med att han svullnade och varade i ögonen, sedan fick han knottror/blåsor på nosen och läpparna, som även de svullnade. Han fick också svullna lymfkörtlar på halsen, och det är faktiskt något som valpar kan dö av om de svullnar väldigt mycket - Vispen var dock tack och lov pigg och glad hela tiden, om än inte den vildaste valpen i kullen. Han fick äta antibiotika i 10 dagar och cortison i 3 veckor, har nu varit helt medicinfri i 2 veckor och är helt frisk. Han har fortfarande lite "ärr" kvar på nosen efter blåsorna, de kan försvinna helt eller bli kvar, det får tiden utvisa. Man ser dem tydligast på bilden där han ligger hos Micke i soffan.


Av de veterinärer jag har varit i kontakt med och det jag har kunnat läsa mig till själv, så är det inte riktigt klart om detta är ärftligt eller inte. Vad jag vet är att jag i mina 4 generationer av golden inte har haft någon valp med detta, så på tiksidan finns det garanterat inte. Jag har heller inte hört något om att det skulle finnas på hanhundssidan, så jag tror personligen inte att det är ärftligt - jag kan ha fel, och det har väl ungefär hälften av expertisen också, i så fall.


Som sagt, vi börjar bli alldeles för fästa vid den här lilla killen, och det är inte så konstigt - han är helt ljuvlig... så lyhörd och följsam så det är inte klokt! Vart jag än går, och vad jag än gör, så finns denna härliga valp vid min sida, det faller sig helt naturligt för honom att följa matte eller husse. Busig är han förstås som alla valpar, men det räcker med ett lätt "ajaj" så slutar han genast med det otillåtna. Han är otroligt alert och väldigt godissugen, så man kan lugnt säga att han är lättbelönad!! Han är ganska liten för att vara hanne, och jag tror inte han blir stor som vuxen heller, han blir nog den mindre och smidigare (och snabbare!) sorten. Jag är så sugen på att behålla honom, och så blir det nog om han inte blir såld ganska snart. Mitt hjärta säger "behåll honom" medan hjärnan (ja, jag har faktiskt en sån!) säger att han kan bli en superhund i rätt händer, dvs någon som vill träna på ett mjukt och positivt sätt och kan träna och tävla mycket mer än jag...

Av khemosabi - 1 juni 2010 22:52

... fast inte en sån som ni kanske tänkte på, utan en sån här damp ner i min inbox idag:


"Hei                                        

Må bare fortelle deg denne lille historien:)
Solan var med på klubben i dag. Jeg tenkte bare å la han teste ut nye miljø og kjøre litt innkalling. Solan er fremdeles en sputnik på innkalling,så her er det bare å holde den vedlike. Imens vi var der ga Vegard han en liten pinne mens jeg var et stykke i fra. Så bare sånn helt uten å tenke seg om sier Vegard til Solan samtidig som, han peker med handen."Spring til mor med den!"  Tro det eller ei,Solan hev seg rundt og kom som en pil til meg,fremdeles med pinnen i munnen.:) Ikke godt å si om det var flaks eller hva. Men han ga  ihvertfall alle rundt hakeslipp:)
Eva-Liz & Co"
  
Och fina Solan har flaggan i topp, som synes;-))
Jag fick ytterligare ett mail ifrån Eva-Liz i förra veckan, jag hade problem med att ladda upp bilderna, så det tog lite tid med den uppdateringen. Men här kommer den, och några fina bilder på lilla Solan...
"Hei
Her kommer en liten oppdatering fra Solan.
Han vokser og trives:) Solan er en utrolig "avbalansert" valp. Han har vært med 2 ganger og hilst på barnehage barn. Der er han helt rolig. Solan er veldig trygg i nye omgivelser. Han har også vært med på bruks trening. Der fikk han hilse på noen av de andre voksne hundene og det fungerte fint. Både han og de hadde et flott hunde språk:) Det vi ikke tenkte på var skudd treningen!!!Så jeg sprang i passelig panikk bort til bilen. (Solan lå i buret sitt inne i bilen,da). Men tror du han var mye skremt. Nå, nei han lå så fint og sov under hele skudd treningen, han:) Inne i huset er han så og si helt stue ren. Vi har enda ikke øvd noe særlig på at han skal være alene. Men de få minuttene han har vært det, har det gått helt greit. Jeg har brukt apport bukken noe og han skjønner det at hvis han dytter nesa borti så kommer belønningen. Ellers går det enda mest i lek og kontakt. Fremdeles er han veldig bra på innkalling, selv om han er opptatt, så kommer han som et skudd. Må bare si tusen takk for arbeidet du har lagt i kullet:) På lørdag kan det hende at vi tar en tur til Tromsø, det er dobbelt agility og lp stevne der. Da tenkte vi å ta han med for miljø treninga si skyld. Jeg skal ikke delta selv pga at vi egentlig hadde bruks stevne på hjemmebane da. Men vi har fått utsatt det pga at sneen lå så lenge.
Eva-Liz"
 
       
Tack snälla Eva-Liz för uppdateringarna, de fina bilderna och de vänliga orden, Solan ser ut att trivas väldigt bra med tillvaron hos er!
Idag fick jag en så gulligt sms ifrån Mia, där hon skrev att hon har fått världens bästa valp och att hon knappt kan tro att Carma är så här bra. Det är ljuv musik för mig som uppfödare, det - tack snälla Mia!  Ni kommer att bli ett superduperekipage tillsammans, du och Carma! 
 

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards