khemosabi

Alla inlägg under mars 2008

Av khemosabi - 9 mars 2008 19:30

Lite tråkig söndag och regnigt väder... då sitter jag och tittar lite på min gamla hemsida. Hittade några sidor som jag inte har med på nya sidan, bl a där jag berättade hur det hela började. Så jag tänkte att kanske nån annan som har lite tråkigt har nåt utbyte av att läsa "Min historia"?  Där finns både del 1 och del 2, så det är lite att läsa. Tänk bara på att det är några år sedan jag skrev detta, så det är inget aktuellt, precis;-) Men man kan kanske få lite begrepp om vad jag har gjort med mina hundar genom åren.

Jag hittade också "Från lek till arbete" - lite om hur  jag tränat - och fortfarande tränar - mina valpar.


Observera att alla länkar och bilder på dessa sidor kanske inte funkar som de ska, vissa grejer på gamla hemsidan finns inte kvar...


Av khemosabi - 8 mars 2008 23:40

Här är Gimmie, som gillar sin husse ganska mycket;-)

Khemosabi Home Run


Och så Boogie, som är så söt så man bara vill äta upp henne...

Khemosabi Strike


...och mattes lilla älskade Spurt - världens gladaste hund!

Khemosabi Pearl Jam

Av khemosabi - 7 mars 2008 23:47

Idag fick hundarna varsitt dummysök och jag gjorde ett tappert försök att filma Gimmie och Boogie. Vi höll till i öppen terräng för att det skulle synas bättre på film, så tanken var god i alla fall;-) Vad jag inte visste var att zoomen på kameran var trasig - så det blev vääldigt långa avstånd och stundtals inte så tydligt som det var tänkt, om man säger så...

Hoppas att länken funkar och att det syns nåt, på Mickes dator funkar det riktigt bra, men inte på min. OBS! Använd back-knappen för att komma tillbaka till bloggen!

 http://s174.photobucket.com/albums/w114/piafernqvist/

För den "oinvigde" är det nog inte så spännande, och Gimmie och Boogie ser säkert precis likadana ut - men det är de faktiskt inte;-)

Av khemosabi - 4 mars 2008 23:45

Hittade en bild på Gimmie där hon var 5 månader och jämförde med en från i höstas, då hon fyllde 3 - visst är hon sig lik då;-) Lika söt!!

Gimmie 5 månader & 3 år

Mattes Gull!

Till alla er som väntar på besked... nej, jag vet inte än om Gimmie är dräktig, hör av mig till er så snart jag vet;-) Håll uuuut!!

Av khemosabi - 2 mars 2008 23:55

Idag tränade vi låånga linjetag över ett stoort gärde i regnet, inget jag hade planerat men hundarna var så arbetssugna så något tyckte jag att jag kunde göra. Vi började med några tennisbollar på linje på ca 60-70 m avstånd, sedan ökade jag avståndet vartefter, så det blev nog ca 120 m till slut. På första skicket med Gimmie klantade jag till det och tänkte inte på vinden, varpå hon glatt kom in med två bollar på samma gång... hm, klantig matte! Men sedan skickade jag henne i rätt vind, och då gick det mycket bättre;-) Jag brukar aldrig träna med bollar, de använder jag som belöning nån gång då och då, så det var kanske inte så konstigt att hon blev överlycklig över att få med sig flera stycken på en gång:-)

Spurten slog dövörat till en liten stund, vilket är väldigt ovanligt för henne - men det var bara att kalla in och köra om, och då gick det så bra så!

Boogie gick som tåget, ja X2000 alltså;-) Herregud, vilken speed!

Av khemosabi - 1 mars 2008 17:57

... med sol och vårvärme har vi haft, en del träning har det blivit också. Just idag är vädret inte sådär jättemysigt, det regnar och är bara ett par grader varmt, men jag har faktiskt tränat idag också. Det blev Boogie som fick lite "egen tid" med matte, och det uppskattades, vill jag lova! Vi tränade lydnad, och jag blev som vanligt imponerad av hennes enorma arbetslust!

Detta är en hund som aldrig tappar motivationen att jobba, vad man än gör - och när och hur man än gör - så är det lika roligt! En helt fantastisk arbetshund som jag ständigt har lite dåligt samvete för, att jag inte riktigt tagit tillvara hennes arbetsförmåga. Grejen är ju, att för att ge henne det hon behöver, så får de andra stå tillbaka... vilket ju för övrigt gäller alla mina hundar. Men jag tänker ofta, att om jag skulle ha bara en hund, så skulle jag kunna ha vilken som helst av de här tre och vara fullkomligt nöjd -  allt jag någonsin velat ha finns i överflöd hos alla tre! Nu har jag inga som helst planer på att minska antalet hundar, missförstå mig inte, de här tre ska vara kvar hos mig för alltid!


Boogie, hösten -07

Jag har inga färska bilder just nu, så det få bli en bild på Boogie's vackra huvud från i höstas. Minst hundra gånger om dagen säger både Micke och jag "Vad du är söööt!" till Boogie - och det är hon verkligen;-)

Jag kan inte tycka annat än att det är väldigt synd att det inte blev några valpar efter Boogie och Fly, det hade kunnat blivit väldigt bra valpar. Men jag får göra ett nytt försök till hösten, fast då med en annan hanne eftersom Fly är gammal nu. Lite lustigt är det ändå, att kombinationen Gimmie/Ville som jag gjort nu, är ganska lika rent linjemässigt. Men om Gimmie är dräktig, det står skrivet i stjärnorna just nu, jag ser inga tecken än.

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards