khemosabi

Alla inlägg den 13 mars 2008

Av khemosabi - 13 mars 2008 22:04

Kolla in den här häftiga videon:

http://www.youtube.com/v/sknEaZHHbhc&hl=en

Passage och galoppombyten är inte så vanligt inom hundträning, kanske;-) Imponerande!!

Av khemosabi - 13 mars 2008 15:12

... är inget lätt moment, när man har hundar som helst vill knöla in alla pinnarna i munnen samtidigt;-) Nu går det helt klart åt rätt håll med Boogie i alla fall, men Gimmie är det svårare med - hon letar inte och hinner nypa flera pinnar innan jag hinner blinka!

Jag har kört några gånger med en (för mig o hundarna) ny metod som innebär att de får leta godis bland neutrala pinnar, för att s a s "avdramatisera" pinnarna. När de har gjort det bra några gånger kan man lägga en pinne med vittring (godislukt) bland de neutrala, istället för att lägga godbitar. Hunden kommer då troligen att lukta extra mycket på den som luktar godis och då får man uppmuntra hunden att apportera just den pinnen. Ja, det här låter ju bra och funkar också jättebra på Boogie... men Gimmie, den lilla jäkeln, hon har bara pinnarna för ögonen och bryr sig inte ens om att leta efter godbitarna!! Fortare än blixten är hon inne med tre pinnar på en gång.... grrr... jag sliter mitt hår;-) Nädå, det är väl bara att inte ge upp, rätt vad det är så trillar väl polletten ner! Hon är ju inte dum, den här hunden, men hon har väääldigt stor apportlust;-)


Det har ju inte varit nåt vidare träningsväder den här veckan, så vi har bara kört lite dirigeringar och linjetag på skogspromenaderna. Eller... jo, jag har ju tränat lite lydnad med Boogie hemmavid. Hon blir såå lycklig när jag tar ut henne själv och tränar med bara henne;-) Snacka om tacksam hund att träna med! Hon går riktigt bra och fixar de flesta av 3:ans moment jättefint, men mer träning behövs och vi behöver köra lite platsliggningar och sittande i grupp också. Jag hoppas på att starta henne i 3:an i maj eller juni och sedan blir det nog jaktprov för henne i höst.

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards