khemosabi

Alla inlägg under mars 2008

Av khemosabi - 21 mars 2008 21:53

Långfredag och kallt så in i bomben!I Men vi var faktiskt lite hurtiga och åkte ut till bruks och tränade lydnad idag. Jag hade bara Boogie med mig och vi körde fritt följ, sittande under gång, inkallning m ställande, hopp-apport, sökapport, rutan, fjärrdirigering och sittande i grupp. Jag tyckte allt gick bra, med tanke på att jag var så stelfrusen så jag säkert betedde mig jättekonstigt i Boogie's ögon. Men hon hade superkontakt hela tiden och tyckte det var sååå roligt:-) Jag själv har inte frusit så mycket på hela vintern som jag gjorde idag, det blåste banne mig småjävlar! Hoppas det blir lite roligare väder framöver...


Glad Påsk önskar vi alla vänner & valpköpare!

Av khemosabi - 20 mars 2008 02:31

Ja, det kan man verkligen fråga sig... vad äääär det här? Snö och flera minusgrader är ju inte precis vad man önskar sig nu när det ska vara vår!


I brist på bättre sysselsättning så har jag hållit på att göra om hemsidan, har bara hunnit med startsidan än och blir aldrig nöjd... mitt problem är att jag vill ha in så mycket som möjligt på minsta möjliga plats;-) Kan någon vänlig själ ta en titt på startsidan och svara på två frågor; funkar bildspelet och tar sidan lång tid att ladda? Är det kanske nåt annat som verkar konstigt?

Av khemosabi - 16 mars 2008 22:23

Idag blev det lydnadsträning för hela gänget, bara några få moment med varje hund, men vi var desto mer noggranna. Med Boogie körde jag fritt följ och fjärrdirigering och hon gick mycket bra på fria följet - positionen var kanonbra för att vara hon! Jag körde ganska mycket, med vändningar på stället, stegförflyttningar åt alla håll (inkl. backande) och sakta marsch. Det hon har svårast för är naturligtvis långa raksträckor då det inte händer nåt, hon ligger ju på så in i bomben så det blir lätt att hon hamnar för långt fram. Men idag gick hon ovanligt bra och var superkoncentrerad, trots att vi inte varit ute i skogen eller gjort nåt annat innan. Normalt brukar jag få lov att lägga ett sök åt henne innan lydnadsträningen för att få henne på "lagom" nivå - men idag gick det riktigt bra för "heta damen" ändå!!


Med Gimmie och Spurten körde jag fritt följ, fjärr och metallapporterning och det gick jättebra alltihop. Gimmie bara älskar metallapporten (!) och Spurten är precis tokig... jag som trodde hon skulle lugna sig lite nu när hon börjar bli gammal;-)

Vad roligt det är att träna med sådana här hundar som inte behöver motiveras utan tycker att allt man hittar på är stenkul - man blir ju så glad! De inte bara har hur mycket energi som helst - de ger en massa energi också:-)

Av khemosabi - 15 mars 2008 18:53

... vittringsapporteringar av både Gimmie och Boogie idag... jippie;-) Det är en ren fröjd att se Gimmie leta så noga och nosa ordentligt på alla pinnar innan hon bestämmer sig för att komma med rätt, hon som har krånglat tidigare! Vi har visserligen tränat väldigt lite vittringsapport tidigare, jag har liksom inte tyckt att det har varit nån idé när hon bara rusat ut och tryckt in alla pinnar i munnen samtidigt;-) Men det är ju så här, bara man tar tag i det och ger sig sjutton på att träna så funkar det ju... och snabbt, dessutom! Det var ju faktiskt senast i förrgår som hon envisades med att komma in med flera pinnar...


Idag fick Gimmie o Boogie ingen hjälp av mig alls, ingen uppmuntran när de nosade på rätt pinne. Jag ville se om de hade fattat precis vad de skulle göra och väntade ut dem - och det gick alldeles utmärkt, det;-) Mycket beröm och lite korv fick de förstås när de kommit in fint med pinnen! Duktiga tjejer!

Av khemosabi - 14 mars 2008 15:26

... sedan Gimmie's kärleksmöte med Searover Tasiilaq (på söndag). Jag ser inga fysiska tecken på dräktighet än, det enda är att Gimmie har mått illa och kräkts ett par gånger den här veckan. Jag räknar med att - om hon är dräktig - kunna se några fler tecken under nästa vecka. Jag hoppas verkligen att hon är dräktig, för den här gången har jag fler tävlingsintresserade köpare än någonsin - ganska många förfrågningar på tik, men bara en på hanne än så länge, vilket är ganska ovanligt.


Nu ska jag ta med mig hundarna, lite korv och några vittringspinnar ut i skogen!


Lite senare:

NU trillade polletten ner på Gimmie - hon gjorde flera jättefina vittringsapporter:-)

Idag bestämde jag mig för att inte hålla på med godis alls på utan istället lägga ut några pinnar varav en hade vittring av mig (och korv!) och då letade hon faktiskt ordentligt! När hon greppade rätt pinne visslade jag inkallningssignal och jäklar vilken fart hon fick;-)


Boogie gjorde också flera jättefina vittringsapporter, bra grepp och fin fart in! Spurten briljerade förstås och visade ungdomarna hur det ska gå till, hon snitsar alltid till det lite extra när de sitter och tittar på, haha:-)

Av khemosabi - 13 mars 2008 22:04

Kolla in den här häftiga videon:

http://www.youtube.com/v/sknEaZHHbhc&hl=en

Passage och galoppombyten är inte så vanligt inom hundträning, kanske;-) Imponerande!!

Av khemosabi - 13 mars 2008 15:12

... är inget lätt moment, när man har hundar som helst vill knöla in alla pinnarna i munnen samtidigt;-) Nu går det helt klart åt rätt håll med Boogie i alla fall, men Gimmie är det svårare med - hon letar inte och hinner nypa flera pinnar innan jag hinner blinka!

Jag har kört några gånger med en (för mig o hundarna) ny metod som innebär att de får leta godis bland neutrala pinnar, för att s a s "avdramatisera" pinnarna. När de har gjort det bra några gånger kan man lägga en pinne med vittring (godislukt) bland de neutrala, istället för att lägga godbitar. Hunden kommer då troligen att lukta extra mycket på den som luktar godis och då får man uppmuntra hunden att apportera just den pinnen. Ja, det här låter ju bra och funkar också jättebra på Boogie... men Gimmie, den lilla jäkeln, hon har bara pinnarna för ögonen och bryr sig inte ens om att leta efter godbitarna!! Fortare än blixten är hon inne med tre pinnar på en gång.... grrr... jag sliter mitt hår;-) Nädå, det är väl bara att inte ge upp, rätt vad det är så trillar väl polletten ner! Hon är ju inte dum, den här hunden, men hon har väääldigt stor apportlust;-)


Det har ju inte varit nåt vidare träningsväder den här veckan, så vi har bara kört lite dirigeringar och linjetag på skogspromenaderna. Eller... jo, jag har ju tränat lite lydnad med Boogie hemmavid. Hon blir såå lycklig när jag tar ut henne själv och tränar med bara henne;-) Snacka om tacksam hund att träna med! Hon går riktigt bra och fixar de flesta av 3:ans moment jättefint, men mer träning behövs och vi behöver köra lite platsliggningar och sittande i grupp också. Jag hoppas på att starta henne i 3:an i maj eller juni och sedan blir det nog jaktprov för henne i höst.

Av khemosabi - 9 mars 2008 21:35

Fortsätter på nostalgitemat och nu ska ni få gissa vem det här kan vara?

SLCh Khemosabi Noll'an


Ja, jag kan lova att jag själv tvärsäkert skulle sagt Gimmie, om jag inte visste vem det var - detta är nämligen Gimmie's o Boogie's mormor Nollan (Spurtens mamma, alltså). Gimmie är så lik sin mormor så det är inte klokt - ett nummer mindre men annars en total kopia!!

Här är ännu en bild på Nollan:

SLCh Khemosabi Noll'an, 2:a ökl jakt

Nollan var en riktig toka - en fantastisk tik som vi aldrig glömmer!


Mormorsmor Mimmi var en hund som inte ofta fastnade på kort, på den tiden hade man ju inte heller samma möjlighet att fota som idag. Men här är ett kort på lilla pigga Mimmi i alla fall!

SLCh LP Tansy's Adrienne

SLCh LP Tansy's Adrienne "Mimmi" - kennel Khemosabi's stamtik.

Så glad, och så lättlärd och så knasig - Gud, vilken rolig hund det var;-)

Jag kan verkligen vara lycklig över att jag fick en sådan förstagolden! Och vilka avkommor hon fick - bara en kull, men helt fantastiska valpar!


Ja, som ni ser så har jag rotat lite i gömmorna, ska fortsätta leta och försöka övertala Micke att skanna in lite fler bilder från förr;-)


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards