khemosabi

Alla inlägg under juni 2012

Av khemosabi - 14 juni 2012 21:21

... är ett moment som Piller och jag har tränat väldigt lite, bara vid tre träningspass och då bara ett par gånger under varje pass. Senast var hon tveksam och stannade före kommando, och då lade jag förstås inte in något ställande alls. Det är inte ovanligt att unga och orutinerade hundar gör så, särskilt inte de här, eftersom de bygger mönster oerhört snabbt - både bra och dåliga. Så nu har vi inte tränat ställande på ett tag, istället har jag funderat på hur jag ska lösa problemet. Idag bestämde jag mig för att, istället för att köra med bakåtbelöning eller bollkast när hon stannar, helt enkelt köra med framåtdrag. Så jag kastade bollen framåt innan vi började gå, och varvade med att stanna henne och skicka henne på bollen med ett "varsågod", och låta henne gå på belöningen direkt under transporten utan att stanna henne - det funkade kanon! Hon har aldrig gjort så bra ställanden, och det var inte minsta tendens till att stanna före kommando, så här hade alltså belöningsplaceringen väldigt stor betydelse. Nu kommer jag fortsätta med att variera belöningen, ibland framåt och ibland med bollkast. När det gäller Piller tror jag kanske att bakåtdrag är sämst, då drar hon förhastade slutsatser och stannar på eget bevåg. Framåtdraget verkar bäst, idag kunde jag se att det funkade även när jag kastade ut bollen i förväg som externbelöning, och så gick vi bara transporterna fram och tillbaka några gånger innan jag stannade henne - supersnabba ställanden och härligt, positiv attityd!


Av khemosabi - 11 juni 2012 22:31

... framåt kvällen blev det, efter en bedrövligt tråkig dag med ösregn hela eftermiddagen. Jag körde lite linförighet med Piller, en inkallning, rutan några gånger, ett par hopp och så var det tänkt att vi skulle köra ställande under gång. Men se, det gick inte alls det, hon stannade före kommando i ett kör - så det blev bara transporter idag;-)

Metallapporteringen gick i alla fall jättebra...

 

Mycket störningar fick vi, av lösa hundar som sprang runt och skällde som galningar, jag tyckte Piller fixade det bra. Det gjorde också Unni, hon fick köra igenom elitprogrammet med kommendering och det klarade hon fint:-)


När vi kom hem var det dags att ta med hela gänget i skogen, här är exempel på ett par praktiska inkallningar;-)


 

 


Av khemosabi - 9 juni 2012 19:29

LPI LPII LPIII Khemosabi Double Sonic är allt en riktig superhund - och han har en lika superduktig husse! Idag kom det andra raka 1:a priset i elitklass (278 p o klassvinst) som ett brev på posten, och det i en tävling som var minst sagt trasslig - tävlingsledaren gjorde fel så Staffan och Krutov fick börja om med momentet, inte bara en gång, utan vid tre olika moment! Men Staffan är ju den han är, så han behöll sitt lugn och genomförde tävlingen på ett strålande sätt, och Krutov höll ihop hela vägen - skitbra jobbat, rent ut sagt! GRATTIS till ett grymt duktigt ekipage!! 


Av khemosabi - 7 juni 2012 23:18

... blev det idag igen, och jag måste säga att jag är supernöjd med lilltjejen:-) Idag var vi på fotbollsplanen vid Balsta, det är bra för det kommer alltid folk och går förbi, både med och utan hundar. Jag försöker alltid ta tillvara störningarna, så vi kör lite fritt följ alldeles bredvid folk som kommer och går, eller passar på med en platsliggning om det är främmande hundar i närheten, t ex. Piller är väldigt duktig och bryr sig sällan om störningar, det är ju hur skönt som helst!


Idag fick hon prova på kommendering under fritt följ och ställande under gång för första gången - det var inga som helst problem med det, det var fullt fokus på mig. Fria följet gick väldigt bra, och jag lyckades faktiskt med konststycket att inte titta på hunden en enda gång, det ni;-) Ställandet funkade också jättebra, hon har blivit väldigt duktig på det!


Något nytt för dagen var att jag inte hade någon belöning i rutan, utan jag kommenderade "stanna" och kastade bollen till henne. Det funkade riktigt bra, så det där tror jag hon sätter snart, faktiskt. Hon är verkligen otroligt lättlärd, det tar sällan mer än två träningstillfällen innan hon har snappat vad hon ska göra när det handlar om något nytt. Något annat som jag uppskattar väldigt mycket är att hon har en väldigt stark vilja att samarbeta, vad jag än hittar på är hon med på noterna direkt och tycker att allt är lika kul - det är så otroligt skönt med hundar som har fullt fokus på det vi ska göra, och inte bryr sig om annat! Jag är ju bortskämd och har haft sådana här hundar i många år, men jag får ständigt höra samma sak ifrån valpköparna - både de som har helsyskon till Piller och de som har halvsyskon i Gimmie's två första kullar, alla säger samma sak. Roligast är nog att höra ifrån de som har haft andra raser (främst bruksraser) eller golden av showtyp tidigare, de är helt överväldigade över skillnaden i motivation och samarbetsvilja - och ja, det ÄR väldigt ofta stor skillnad;-)

Ytterligare en sak som jag uppskattar mycket med Piller, det är hennes förmåga att "gilla läget" - som det här med skotten häromkvällen t ex. Hon har aldrig hört skott tidigare, och ändå brydde hon sig inte ett dugg om att det smällde rätt så rejält. Det tränades budföring med skott på planen bredvid, och det var många ekipage så det blev också många skott. Piller tyckte det var väldans kul med alla hundar som sprang fort, att det smällde gång på gång tror jag inte ens hon märkte;-))

Av khemosabi - 6 juni 2012 22:20

Stort Grattis till Staffan och Vispen som kammade hem 1:a pris nr.2 ikväll - bara ett kvar till LP2! Bra jobbat av ett jätteduktigt ekipage!  Nu håller vi tummarna för Staffan och storebror Krutov veckorna framöver... jag tror det är nå't på g!


Vi har tränat lydnad både igår och idag, och idag fick Gimmie följa med - det uppskattades mycket!

   Gimmie o Piller tittar på när Unni tränar.


   Gimmie i full fart till rutan, Piller tittar på och blir lite avundsjuk;-)


Här är det tokträning med knashund - Gimmie har nog inte tränat lydnad på ett par år, men motivationen är det minsann inget fel på! När man inte tränar så ofta kan man ju komprimera träningen, här är det rutan (nja, nästan utanför, faktiskt), fjärr och inkallning med ställande (-var det meningen, hon hann med ett läggande först!) på en gång, annars gjorde hon precis som hon skulle;-)) Det blev lite cirkus!


Som sagt, Piller satt ju där och blev avundsjuk, så hon var taggad och lite hoppig under språngmarschen, annars gick hon bra, tyckte jag! Den här filmen tänkte jag först inte visa, eftersom jag ser ut att vara gravid - men det kan jag garantera att jag inte är;-) En magväska full med godis och leksaker under västen (som också hade fickorna fulla) var inte direkt smickrande för figuren - nästa gång får det bli korsett istället;-))

Ser ni att jag nästan inte tittar på hunden alls, det går framåt även för mig! Undrar om Gimmie sitter där och tänker "Oj, vad hon har blivit duktig, dotra mi"? Hihi:-)


Ställande under gång går också framåt, vi har tränat väldigt lite men jag tror hon har fattat;-)



Igår tränade vi på EBK och då filmade jag massor, en film blev hela 5 minuter lång - men se den gick inte att ladda upp... grrr. Den enda som funkade var den här, där vi tränar klass 1-apporteringen. Lilla damen var lite ivrig, men fick faktiskt lov att vänta tills matte sa till;-)

Den övriga träningen, som jag filmade men inte kunde ladda upp, gick riktigt bra. Väldigt fint fritt följ trots mycket störningar (detta var första gången vi tränade under sådana förhållanden), bra skick till rutan, kanonfint ställande under gång, jättebra hopp, superinkallning - och det bästa; inte det minsta berörd av att det tränades massor av skott alldeles bredvid! Duktig tjej - hon har faktiskt inte ens hört skott förut!


Förresten, ni vet väl att ni kan ändra kvalitén på filmerna genom att klicka på kugghjulet? Gör det och välj 720p, då ser det bättre ut! Av någon underlig anledning blir det sämre kvalité när jag länkar till filmerna, vet inte varför? 





Av khemosabi - 4 juni 2012 16:51

... har det varit de senaste dagarna, Pillisen börjar tröttna;-)


Hihi, den här stenen hoppar hon alltid upp på och vill träna fjärr - jaadå, det blev lite fjärr den här gången också;-)


Hur mycket kan det regna egentligen? Ösregn oavbrutet i flera dagar... alltså, då är det inte så kul med fem hundar, kan jag säga! Men när man väl kommer ut och alla redan är genomblöta, inkl. jag själv, ja då kan man ju passa på att gå på långpromenad, det är skönt i regnet! Idag har det varit lite uppehåll i alla fall, äntligen! Kanske det blir lite träning framåt kvällen... om det inte ösregnar igen, vill säga;-) 


Måste länka till ett underbart inlägg i Almas blogg, en fantastisk bild och en härlig beskrivning av en underbar hund: http://almashundar.wordpress.com/2012/06/04/khemosabi-prepare-for-miracle/ Sånt blir uppfödaren väldigt glad av!


Och här är mamma Gimmie på kvällens skogspromenad - rätt fräsch för att vara 7,5 år om jag får säga det själv;-))

 


(Dagens bilder är tagna med mobilkamera, därav den usla kvalitén.)

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards