khemosabi

Alla inlägg den 3 maj 2011

Av khemosabi - 3 maj 2011 15:49

... på det här med rd-diagnoser, de kan komma och gå och poppa upp här och där utan någon rim och reson. Som illustration kan jag visa diagnoserna på en avkomma till en hanhund som jag har tittat på för att jag tycker att han har intressanta linjer:

Blir man klok av detta?? När jag kollar syskon, föräldrar och far/morföräldrar osv. och deras avkommor i andra kombinationer... ja, då finns ingenting som talar för att rd skulle finnas i linjerna, men det dyker upp ändå!!   


Det är ett välkänt faktum bland goldenuppfödare att just ögondiagnoser på golden är väldigt luriga och det finns, som sagt, alldeles för få kontrollerade hundar för att kunna få ett begrepp om det hela.


I kullarna efter Diego och Gimmie är följande hundar ögonlysta:

Speed (enda lysta hunden hittills i första kullen) multifokal rd

I andra kullen:

Lova, UA

Solan, UA

Thriller, UA

Susa, näthinneveck


Jag har inga uppgifter om ögonlysning på Khemosabi Double Sprint i Norge, kanske Eva-Liz kan vara snäll och kolla det åt mig?



Jag har inte tidigare haft som krav att valpköparna ska ögonlysa sina hundar, men från och med nästa kull blir det så. Nu hoppas jag att alla ägare till Gimmie/Diego-valpar ändå är snälla och lyser sina hundar så snart som möjligt, trots att jag inte hade det som krav vid valpköpet. Även om just rd inte är något allvarlig diagnos så behöver vi alla veta hur det ligger till i de här båda kullarna. Vi vill ju alla ha friska hundar i framtiden!

Stort tack till er som redan har lyst era hundar!    


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards