khemosabi

Alla inlägg under september 2011

Av khemosabi - 15 september 2011 20:12

Idag var det dags för charmknutten Foppa att flytta till sitt nya hem hos Anna-Karin och Janne i Karlskoga. Ny hundkompis blir långhåriga schäfertiken Tessie (om jag kommer ihåg namnet rätt?) och lillkillen kommer i framtiden att få jobba med spår och lydnad - vilket jag tror att han kommer att bli en riktig fena på! Det finns en enorm kapacitet i den valpen, så vi önskar Anna-Karin och pajasen Foppa all lycka i framtiden!!



... och ja, det blev (som väntat) betydligt lugnare här hemma när Foppa åkte;-))  


Jag har fått rapport ifrån Alma, som säger att allt går kanonbra med lilla Lipp:-) Hahaha, hon skrev att "antingen så sover hon eller också galopperar hon";-)) Alma har skaffat en ny blogg, titta gärna in där: http://almashundar.wordpress.com/

Av khemosabi - 14 september 2011 23:45

En lång dag går emot sitt slut, jag får se till att hinna uppdatera innan vi går in på ett nytt dygn;-) Jessicas "Joy" och Almas "Lipp" har flyttat till sina nya hem, och rapporten ifrån Jessica säger att hemresan till Sundsvall gick jättebra - lite pip alldeles i början, men sedan sov Joy i mattes famn hela vägen. Hon har hälsat på familjens mops och haft pusskalas med alla fyra barnen;-) Det blir nog bra, det där!


Jag har ännu inte hört hur det har gått för Alma och Lipp - men någonting säger mig att det har gått bra även där, en bild på facebook säger mer än tusen ord! Lipp får en goldenkompis vid namn Julius och honom och Lipp kan ni följa i Almas blogg Det blir nog en hel del fina bilder och roliga berättelser där framöver! 


Vi önskar Jessica och Alma lycka till med de små tjejerna! Jag knäppte några kort innan de åkte, men jag fick inte några riktigt bra bilder för då var valparna jättetrötta och hängde som hösäckar;-)) 


 

Alma och lilla Lipp



Jessica och Joy - som vi kallade "Ojoj" här hemma;-))  


Av khemosabi - 13 september 2011 17:38

Vaccination, chipmärkning och veterinärbesiktning är avklarad - alla valparna var helt utan anmärkning, en väldigt jämn och fin kull, tyckte veterinären! Ja, faktiskt är detta en av de jämnaste kullar jag har haft, lite lustigt med tanke på att det är en ren outcrossparning, dvs. föräldrarna är inte släkt alls.

Valparna skötte sig fint både i bilen och på kliniken, de hade precis sovit så de var pigga och fulla med bus;-) Värst var nog Foppa, han var inte stilla i många sekunder - ända tills han tvärslocknade i famnen på Tuvali! Foppa är en kille som har vuxit väldigt mycket i mina ögon, skulle jag ha haft hanne och varit inställd på att jobba mer med min valp, ja då skulle jag inte tveka... jag tror att han kan bli någonting riktigt, riktigt bra! Fin är han också, och han har en urhärlig personlighet:-)


Själv är jag mycket nöjd med mitt val av valp, och jag hoppas att alla andra blir lika nöjda! Imorgon flyttar de två första valparna, sedan troppar de av efterhand - sist ut på söndag är fina Supra, som kommer att få en riktig långresa, haha - hon kommer nog att tro att hon ska bo i bilen;-)) Skämt åsido, men långresor är bara bra för valpar, då lär de sig på en gång att man kan koppla av och sova i bilen.


Den här bilden lade jag in på facebook, men alla har kanske inte sett den...

 
Piller i full fart, med ett litet löv på tungan;-)


Vi är ganska oense om namnet Piller här hemma, alla utom jag tycker att det är ett jätteknäppt namn... men här är det jag som har veto, så Piller får det bli;-)



Av khemosabi - 10 september 2011 20:54


Blandade bilder ifrån dagen...                  

     

       

... och så kom Martina, och det var jättekul;-))  

Av khemosabi - 8 september 2011 19:43

... utan uppdatering - nu får jag skämmas igen. Men nu är det fullt upp här med galna valpar och sjuk uppfödare, så det har inte funnits varken tid eller ork att uppdatera. Den här influensan tar knäcken på mig, snart fyra veckor har gått och inte mår jag så mycket bättre. Orken tar slut i ett nafs, och all energi jag kan uppbåda går förstås åt till valparna. Men nu är det snart dags, hörni - om en vecka börjar valparna att flytta till sina nya hem! Som vanligt känns det både sorgligt och en smula skönt, för även om valparna är urmysiga så är det förbaskat jobbigt den här sista tiden - och det får jag väl säga, att just den här gången blev det jobbigare än vanligt pga influensan.


På tisdag ska vi till veterinären för vaccination, chipmärkning och besiktning - det lär väl bli cirkus med det här galna gänget;-)) Men det ska nog gå bra, det med! På onsdag flyttar första valpen, Almas tjej som ska kallas "Lipp" - och på torsdag flyttar Foppa och Joy. Sedan är det dags för Vinna på fredag och norska Supra på söndag. Och sen är det bara lilla Piller kvar, det blir nog lite tomt för henne!

Jag har avsiktligt försökt sprida ut leveransdagarna, så att alla valpar inte flyttar på samma dag, det är bättre med en mer "naturlig avgång" för Gimmie's skull. Och så känns det faktiskt bättre för oss också om inte alla valpar försvinner samtidigt, man fäster sig ju vid dem och det blir ledsamt när de ska åka. Men vi vet ju att alla har fått bästa tänkbara hem, och det gör förstås att det känns bra ändå!

Jag har tyvärr inga nya bilder att bjuda på, det är väldigt svårt att fota valparna när de är kring benen hela tiden. Det är de när man är ute med dem en och en, men tar man ut alla på en gång, då är det en annan femma - då far de iväg åt alla jäkla håll och snabba är dom;-) Det är precis som om de ska visa sig på styva linan inför varandra "kolla vad jag kan!" hahaha:-)) En sak måste jag säga om de här valparna, viljan har överstigit  förmågan hela tiden, så hur det ska bli när förmågan kommer ikapp, det kan man ju bara undra!!

Det ska bli så spännande att se vad det blir av det här gänget - jag ser verkligen fram emot att få börja träna med mitt lilla Piller och alla valpköpare är lika ivriga att sätta igång, det vet jag! Jag tror det kommer att gå kanonbra, bara man kommer ihåg att lära valpen att den inte ska jobba hela tiden också;-) Kanske just den här kullen, med sitt amerikanska/canadensiska påbrå, kommer att behöva mer passivitetsträning än mina tidigare kullar, och vissa individer kanske kommer att behöva mer än andra - men jag tror att det ska gå bra, vi är ju medvetna om att det är mycket tryck i valparna och att av-knappen måste tränas, på-knappen tror jag inte vi behöver bekymra oss så mycket om:-)))


Nu har jag fått lite fart på hemsidan igen, men jag är tvungen att använda mig av den värdelösa "web-composern" de har på one.com - och den gör mig ännu mer gråhårig än jag redan är. Det blir inte som jag vill, teckensnitten blir jättekonstiga och det ser allmänt knäppt ut. Men jag får nöja mig med det tills vidare, om jag överhuvudtaget ska kunna uppdatera hemsidan. Som jag sagt tidigare, hemsidor som inte uppdateras ger mig allergi;-)

Av khemosabi - 5 september 2011 11:13

       


Fina bilder tagna av en duktig fotograf - bara synd att det inte blev fler!

Av khemosabi - 3 september 2011 15:53

Jag har just fått veta att Solan - Khemosabi MJ's Smooth Criminal - tävlat i lydnadsklass 3 idag och slutade på en 1:a placering och 282,5 poäng - Grattis till Eva-Liz och hennes fantastiska hund!! Länk till Eva-Liz blogg 


Här hemma är det fortfarande sjukt, det var en otroligt envis influensa... för ett par dagar sedan, när jag trodde att jag skulle bli bättre, blev jag sämre igen. Då kom febern tillbaka, tillsammans med halsont - och hostan håller i sig, lika jäklig som förut. Med Micke är det lika illa, och han har ju varit sjuk ännu längre än jag, stackarn. Jag hoppas bara att vi inte smittade valpköparna som var här!


Valparna mår bra och är pigga, i alla fall - full fart på gänget! Jag vet att ni väntar på en uppdatering med nya bilder etc. men det får tyvärr vänta några dagar. All min energi går just nu åt att ta hand om valparna och se till att de får det de behöver. Men snart så...


"Senaste nytt" är att valparna nu är registrerade i SKK...

 

... men inte stavade jag Surprise på det sättet!! Och For stavade jag med litet "f"... suck, jag får ringa så de får ändra.

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards