khemosabi

Alla inlägg under augusti 2008

Av khemosabi - 13 augusti 2008 20:33

Igår kväll tränade jag lydnad med alla tre på Balsta. Regnet stod som spön i backen, det började förstås precis när jag klev ut bilen;-)

Gimmie och Boogie gick bra, förutom att båda två tog fel pinne på vittringen... å, att de ska ha så svårt för det momentet! (Ankie, du får gärna dela med dig av dina tips!) Båda två har också väldigt dåliga ingångar på metallapporten, det måste vara något som jag gör utan att veta om det eftersom de beter sig likadant båda två. Övriga ingångar med apporter funkar i alla fall bra, men jag måste komma på vad det är för fel med just metallen.

Khemosabi Pearl Jam - Spurten

Spurten, som faktiskt borde strula med vittringen eftersom hon är snorig, gjorde däremot det däremot kanon! Hon var för övrigt helt galen och for omkring som en jäkla torped - hon behöver egentligen inte träna så mycket på momenten utan lära sig att ta det lite lugnare... undrar om det är för sent att lära sig vid 9 års ålder;-)

Bilden på Spurten ovan tog jag i skogen nu ikväll - å, vad hon är söt, min "lilleputt"!


Av khemosabi - 10 augusti 2008 23:24

... som blev godkända i högre klass spår idag - hurra, vad ni är duktiga:-)

Lite cirkus a´la Tonic på uppletandet gjorde att poängen inte riktigt räckte till uppflyttning, men det gör det säkert nästa gång - det var ju nära idag! Kanonbra jobbat:-)


Av khemosabi - 9 augusti 2008 22:42

... från ikväll, först Boogie och Spurten:

Boogie och Spurten

... och så Gimmie...

Gimmie

... som dessutom brukar sätta näsan i vädret och ser riktigt kaxig ut:-)




Av khemosabi - 9 augusti 2008 16:00

... och en matte med en sjuhelsikes migrän - inget bra utgångsläge för Goldenspecialen, så vi stannade hemma. Boogie och Gimmie är ju strukna och det känns inte riktigt bra att åka med en hund som är förkyld. Tråkigt, men vad ska man göra?


Boogie är i höglöp och har friat till Gimmie som en galning de senaste dagarna... vad tokiga de är! I vanliga fall bryr de sig inte så mycket om varandra, men under höglöp så är det precis som om de tänker "vad snygg du har blivit, helt plötsligt!" Men just nu skulle nog Boogie para sig med ett spjälstaket om det gick;-)

Av khemosabi - 8 augusti 2008 18:26

... lydnad den 20:e september, jag har precis nyss anmält henne. Hittade ett lydnadsprov som passade precis tidsmässigt, om hon nu blir parad och dräktig - så då får vi hoppas det går bra då;-)

Jag fick nyss veta att den som ska döma när jag ska tävla med Spurten och Boogie är en riktigt "petkä..ing" som inte riktigt uppskattar den typ av hundar som jag har - dvs superglada. Det var ju mindre kul att höra, men det är väl bara att bita i det sura äpplet;-)


I går kväll körde jag dummiesök med hundarna, Boogie och Gimmie gick bra men Spurten hade lite svårare, hon sprang omkring på söket och nös. Hon har nyst flera gånger idag också, så jag undrar om hon har blivit förkyld? Hur som helst så verkar inte näsan vara på topp, så jag får nog fundera på om vi ska åka till Enköping i morgon eller inte...

Av khemosabi - 7 augusti 2008 02:04

Måste bara visa den här filmen för er som inte redan har sett den:

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc

... den påminner mig om när Tonic träffade Micke häromdagen, då bar han sig åt nästan likadant!


Min "lilla" Micke fyller 22 år idag, kan inte låta bli att tänka på att han var liten som en fågelunge när han föddes och fick ligga i kuvös - vi kallade honom "Fjutten";-) Man kan knappast säga att han är särskilt "fjuttig" längre...


Av khemosabi - 5 augusti 2008 18:28

Japp, nu är det bestämt - det blir Gimmie som paras denna gång(!) och det beror på att jag absolut vill ha valpar efter henne i år. Hon är en av de allra bästa tikarna jag någonsin har haft (och gudarna ska veta att jag har haft väldigt bra tikar!) och jag törs inte riskera att inte få några valpar efter henne alls.

Jag kan inte para båda tikarna samtidigt och jag måste välja, det hade varit helt okej om Gimmie löpt i oktober som det var tänkt, för då hade jag vetat om Boogie var parad och dräktig innan och jag hade dessutom haft några månader mellan kullarna. Men nu blev det inte så, och det är ju inget jag kan göra något åt. Fast faktum är ju, att kombinationen mellan Gimmie är och den här hannen är en riktig "drömkombination" för mig, både som uppfödare och tävlande:-) Här kan jag absolut tänka mig att behålla både hanne och tik, men jag får nog hoppas på minst ett par duktiga, tävlingsinriktade fodervärdar - gärna i närheten så jag kan hjälpa till med träningen.


En annan fördel med att para Gimmie med den här underbara, unga hannen är att hon säkerligen är mer lättparad än Boogie. Visserligen blev Boogie parad vid förra löpet, men hon var ju inte så lättflörtad och det var en väldigt erfaren och duktig hanne. Gimmie stod som gjuten i flera dagar förra gången hon skulle paras, men den hannen fick ändå inte till det. Den här gången hoppas vi att "drömkillen" förstår vad det hela handlar om;-)

Nu kommer jag inte att ändra mig mer... skulle tro att många tycker att jag är en riktig velpotta. Det tycker jag själv ibland, men för att det ska kännas lite bättre väljer jag att kalla mig flexibel;-)

Av khemosabi - 5 augusti 2008 16:22

... blev det inatt, för nu tänker fröken Fernqvist så det knakar;-) Nu när Boogie och Gimmie löper samtidigt, så är jag tvungen att bestämma vem av dem som ska paras denna gång. Jag vågar faktiskt inte para båda, för tänk om de får 10 valpar var... 20 valpar som ska levereras i december! Nu har jag aldrig haft särskilt stora kullar, men man vet ju inte...

Jag är fullständigt klar över att jag vill använda "Boogie's kille", men han skulle passa lika bra till båda tikarna. Faktum är att han och Gimmie är extremt typlika, både mentalt och exteriört, så där kan jag nog säga till 99,9% vad det blir av valparna. 


Ja, jag ska prata med ägaren till "drömkillen" och höra vad hon tycker... återkommer lite senare;-)

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards