khemosabi

Alla inlägg den 11 mars 2013

Av khemosabi - 11 mars 2013 15:45

Sökjobb för alla hundarna idag - mycket uppskattat! Apporterat har de förstås fått göra hela vintern lite då och då, men just sök har det blivit mer sällan. Det är svårt att lägga sök åt fem hundar i djupsnö, så därför har det mest blivit markeringar och linjetag. Vi har fortfarande rätt mycket snö, men nu med hård skare, inte heller så lätt att gå och lägga sök i. Men idag blev det varsitt sök åt alla hundarna i alla fall, och med tanke på att det är länge sedan är jag nästan lite förvånad över att det gick så bra.



Piller fick börja, och hon sopade in sina 6 dummies i missilfart - herregud, vilket ös, haha! Sedan var det Gimmie's tur, och det gick nästan lika fort, alla apporter in innan man hann blinka;-) Speed imponerade faktiskt, han gjorde ett riktigt bra sök med fullt fokus trots tre höglöpande tikar alldeles intill sig, det var bra gjort med tanke på att han har haft lite svårt med sök tidigare. Han är ganska osjälvständig, och just söket har varit hans stötesten, men idag gick han kanonbra! Han kanske ville visa att han är karl för sin hatt inför tjejerna idag:-)


Boogie, sökmästaren nummer ett, var den enda som inte var riktigt fokuserad idag. Visst hon plockade in sina dummies med snabba och fina apporteringar som vanligt, men jag såg att hon inte var 100% fokuserad, det syntes i blicken att hjärnan var någon annanstans. Förklaringen är med största sannolikhet höglöpet, och jag är säker på att ingen annan än jag hade märkt att hon hade tankarna på annat håll.


Soleil fick sig också ett sök, men med tre apporter. Jag måste säga att jag är lite imponerad, man tror ju inte att ett whippet ska söka med sådan intensitet och vilja som hon gör, och numera kommer hon direkt och lämnar alla apporter i min hand! Det är så kul att se att hon verkligen uppskattar att få jobba! Hon är lite speciell, min knaswhippet;-)


Inga bilder idag, men ifrån förra veckan, då vi körde lite markeringar i skogen. Soleil in action...

 


... och Pillisen spanar in skidåkare;-)

 


Lydnadsträning har det blivit väldigt dåligt med under vintern, vi har i stort sett inte gjort någonting, och det beror förstås mycket på snön och halkan, vi har inget bra ställe att träna på. Visst, man kan hyra Kungsörhallen, och det har vi gjort en gång, men jag gillade inte hallen och vill inte träna där mer.

En annan anledning till att vi inte har tränat lydnad är att vi har mycket nytt framför oss, och nu under vintern har Piller varit i alltför hög aktivitetsnivå för att träningen ska bli bra. Hon har överskottsenergi och behöver få jobba av sig ordentligt och komma ner i varv innan vi sätter igång på allvar med de nya momenten, så nu hoppas vi att våren kommer snart så vi kan köra massor med sök!

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards