khemosabi

Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Valpträffen...

Av khemosabi - 17 maj 2009 23:27

... som vi hade igår var jättekul, så härligt att få se några av Gimmie's och Diegos valpar igen!! Det bästa av allt, för mig som uppfödare, var att se att valparna var så lika i sättet - glada, lyhörda och samarbetsvilliga! Alla var duktiga att jobba och spontana och fina apportörer, och alla tog vilt. Här är en av bilderna på härliga Diego och fyra av hans avkommor, resten av bilderna finns i albumet!

Diego och fyra av hans avkommor, 16:e maj-09

Ni får ha lite överseende med färgerna på bilderna, min kamera gillar visst inte skarpt solljus!


Vi tillbringade ca 4 timmar i skogen, och i säkert 3,5 av dem lekte Krutov och Sally oavbrutet! Jag fattar inte att de orkade hålla igång så länge... de jobbade ju lite också, Krutov fick bl a ett spår som nog inte var alldeles lätt, men det fixade han. Jag måste nog säga att det den hunden saknar i färg, det tar han igen i arbetsförmåga - jäklar vilken duktig hund det är!! Han har en väldigt duktig husse också, som verkligen tar tillvara alla hans goda egenskaper!


Alla valparna fick som sagt prova på att apportera vilt, och det gjorde de trots att flera inte sett fågel mer än kanske någon enstaka gång. Speed är en av dem som endast apporterat fågel en gång tidigare, och det var vid ca 3 månader om jag inte minns fel. Den här gången var han lite tveksam på den första, men då skickade jag Spurten som fick sno den mitt framför näsan på honom - och sen var det minsann inga som helst tveksamheter för lille herrn;-) Han apporterade kråka, mås, skata och and med fina grepp, ingångar och avlämningar. Det gjorde de andra också, om jag inte såg helt fel;-) Alla hade fina apporteringar överlag, och var väldigt spontana - härligt!!


Något rätt intressant var en vildsvinsklöv som Dessi hade med sig. Vildsvin har ju en doft som många hundar reagerar starkt på, vissa vägrar helt och hållet att befatta sig med det och en del blir mer eller mindre skräckslagna. Nu testade vi om det var någon som skulle kunna tänkas ta den spontant... och mja, nu var ju Spurten med och trängde sig fram och snodde klöven bara sådär utan vidare, varpå Speed hängde på och bar den han också!! Nu kan jag - skam till sägandes - inte sådär på rak arm säga vilka utav de andra som tog den, men några var det nog... någon får nog rätta mig här.


Nu till valparna och hur jag uppfattade dem, jag börjar med...

Krutov (Khemosabi Double Sonic) som är en hund med en otrolig motor! Mjuk och lättstyrd och mycket fokuserad på allt som husse Staffan hittar på - en kanonhärlig hund som jag personligen tror kommer att kunna gå mycket långt! Krutov och Staffan satsar i första hand på brukset och där är det spår som gäller, ev. en tjänstehundsutbildning finns i tankarna hos husse också, vet jag. Krutov har sannerligen hamnat hos precis rätt förare och det är jag oändligt tacksam för!!


Sally (Khemosabi Double Swing) är också en lättförd hund med stor samarbetsvilja, ganska självsäker rent socialt men lyhörd och fin gentemot sin matte Therese. Sally uppfattade jag som en mycket typisk Khemosabi-tik, jag har ju haft några stycken att jämföra med;-) I mina ögon ser hon ut som en valp med stora förutsättningar för det mesta, och för Sally blir det i första hand jakten - dels praktisk jakt, men jag hoppas också att hon och hennes duktiga matte Therese kommer ut på prov så småningom!!


Spirit (Khemosabi Double Spirit) ägs ju av Dessi, som också har valparnas duktiga pappa Diego. "Spirre" uppfattade jag som en spelevink:-) I honom, liksom i Speed, är det fortfarande mycket valp! Jag vet att Dessi har tagit det lugnt med honom och inte har tränat så mycket, men trots det tyckte jag han var duktig! Fina apporteringar och härlig samarbetsvilja, det är en mycket bra förutsättning för framtiden! Dessi har bestämt sig för att börja med jaktträningen och ta tävlingslydnaden senare, och det tror jag är klokt. Dessi vet nog vad hon gör:-) För övrigt så kan jag berätta att Spirit, som var störst av valparna när de var här, är störst nu också, t o m större än pappa Diego! Nu är ju Diego visserligen en liten hanne, men ändå;-)


Valpträffen var mycket givande för mig, jag fick se att alla valparna fokuserar på arbete när det är dags för det, och kan koppla av i passivitet. Ingen av dem hetsade upp sig när någon annan skulle jobba - otroligt positivt, måste jag säga!! Det stärker mig också i mitt val att använda Diego till Boogie vid nästa löp, för även om Gimmie är väldigt cool så är det med all säkerhet även Diego som har stått för en stor del av den goda förmågan att koppla av. Jag fick också se att alla har duktiga och engagerade förare, som behandlar sina valpar på ett mycket positivt och trevligt sätt:-)


Oj, vad glad jag är att jag har fått träffa valparna och deras gulliga ägare! Jag skulle förstås allra helst velat ha alla här, men jag förstår att Jessicah inte kunde komma med Iver fast hon så gärna ville! Jag hade ju ändå lyckan att få träffa dem för några veckor sedan och vet därför att även Iver är en kanonvalp med stora förutsättningar - och med en sådan matte kan det inte bli annat än bra!!


Tusen tack till alla valpköpare som är så gulliga och håller kontakt med mig! Vi vet ju alla att det bara är en av valpköparna i den här kullen som har "spårat ur" och betett sig på ett mycket märkligt sätt, och som uppfödare tycker jag det förstås att det är väldigt tråkigt att inte få veta vad som händer med valpen. Men - till all lycka så har jag er andra, som jobbar så fint med era hundar och uppskattar och tar till vara deras fina egenskaper - NI ÄR GULD VÄRDA!!!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av khemosabi - 9 februari 2020 20:06

Den här bloggen är inte uppdaterad sedan julen 2018 och kommer snart att läggas ner helt och hållet, jag ska bara spara ner så många bilder som möjligt först. Jag ser ingen vits med att fortsätta med bloggen, då jag inte längre har någon uppfödning o...

Av khemosabi - 24 december 2018 14:16

  Hoppas alla våra vänner och valpköpare får en riktigt härlig jul!   Här hemma går allt sin "gilla gång", som man brukar säga;-) "Inget nytt under solen" är ett annat uttryck man skulle kunna använda, annat än att jag har gett mig på något ny...

Av khemosabi - 6 oktober 2018 15:00

Grattis på 14-årsdagen, vår älskade lilla Boogie! Fantastiska lilla hund, som dansat genom livet på lätta tassar och fortfarande är vid god vigör och helt klar i sinnet - jag hoppas du får vara lika pigg och glad ett bra tag till!        Vi...

Av khemosabi - 16 juli 2018 15:55

... har jag i skuggan på min altan just nu, det är fullkomligt olidligt! Vi har haft så hett - och torrt - hela sommaren att allt är uppbränt, inte ett grönt strå så långt ögat kan nå. Jag lider med bönder och djurägare som inte har foder till sina d...

Av khemosabi - 23 december 2017 14:00


 

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards