khemosabi

Alla inlägg den 19 maj 2008

Av khemosabi - 19 maj 2008 23:04

Har försökt att uppdatera både igår och idag , men min dator vill inte vara med på noterna - den är så seg så jag befarar att den klappar ihop vilken dag som helst!

Gårdagens tävling med Gimmie blev ingen höjdare, precis. Hon var väldigt taggad och ganska okoncentrerad redan från start, men gick hyfsat fram till rutan. 10+10 på sittande i grupp och platsliggningen, 8:a på fria följet, 8,5 på sättande under gång och samma på inkallning med ställande och läggande (där vet jag inte vad domaren drog på, jag tyckte hon gjorde den riktigt bra). Sedan var det dags för rutan, och då visade det sig att tjejen var riktigt ofokuserad, det blev flera kommandon innan jag fick in henne i rutan och när jag lade henne hamnade hon med armbågarna precis mitt på linjen - betyg 0, vilket jag tyckte var lite konstigt eftersom hon enligt "bordsprincipen" borde ha fått en 5:a i alla fall. Men kanske tyckte domaren att det blev för många kommandon, vad vet jag. Skit samma, hon nollade även hopp-apporten då hon sprang bredvid hindret på återvägen... så onödigt! Där valde jag att bryta, vi körde bara metallapporten så vi fick avlsuta med ett lyckat moment. Men jag ville inte köra vittringsapporten, som hon ju är väldigt osäker på och är ett moment där hunden verkligen måste vara koncentrerad för att lyckas. Eftersom jag inte tränar med en ofokuserad hund, så vill jag naturligtvis inte tävla med en sådan heller - risken att de kan få för sig att man kan hålla på och flamsa hur som helst på tävling är alltför stor. Hellre bryter jag då, om jag ser att poängen ändå inte kommer att räcka till.

Vi får träna mer, helt enkelt - tyvärr missade vi ju lite drygt tre veckors träning när jag hade influensan och därefter migrän i 5-6 dagar. Så jag visste mycket väl att vi inte hade tränat tillräckligt och den här starten var mest ett test på hur hon skulle funka i klass 3. Glädjande var att hon fixade både sittande i grupp och platsliggningen så bra, trots att den andra hunden (vi var bara två deltagare i 3:an) lade sig på sittandet och både skällde och reste sig på platsliggningen.

Som sagt, vi får träna mer och sen får vi ta nya tag;-)

Det roligaste på den här tävlingen var nog domarens spontana kommentar: "Jag bara älskar den här hunden!!"

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards