khemosabi

Alla inlägg den 26 februari 2014

Av khemosabi - 26 februari 2014 19:08

Ja, det hoppas vi i alla fall;-) Pappa blir SELCH SEVCH RLD N Falloch Hills Aragorn of Skoj och mamma Khemosabi MJ's Billie Jean. Jag har uppdaterat hemsidan med information om både Skoj och Lova, men jag tänkte ägna dagens blogginlägg åt att berätta mer om varför jag har valt just Skoj. Man kan kanske tycka att det är lite fantasilöst att använda samma hanhund som jag har valt till Piller som ska paras i vinter, och det tyckte också jag själv och hade honom faktiskt inte i åtanke till den här kullen till en början. Men Skoj är en hanhund som jag verkligen har fastnat för, sedan jag försökte para Gimmie med honom hösten 2012. Den gången lyckades inte parningen, men jag har gott hopp om att det ska kunna gå vägen denna gång, eftersom Skoj har parat en tik som nu är dräktig. Av de tre alternativ jag har haft i åtanke åt Lova - alla mycket duktiga och trevliga hanhundar - tror jag att Skoj är det allra bästa, och jag måste självklart gå på min magkänsla.

Jag tror aldrig jag har varit så säker på att jag vill använda en speciell hanhund, alla som hängt med ett tag vet att jag är synnerligen velig när det gäller detta - jag är så jäkla petnoga och vill känna mig säker på att den kombination jag gör har alla förutsättningar att bli riktigt, riktigt bra. I det ingår att jag vill känna till linjerna och förstås de förtjänster och ev. brister som finns. I Skojs stamtavla finns hundar som jag känner till sedan länge, speciellt på faderssidan eftersom det delvis är samma linjer som jag en gång startade min uppfödning med, och min första kull är än idag en av mina bästa. Mycket duktiga arbetshundar med stabil mentalitet, tidigt mogna och otroligt lättlärda. På Skojs mammas sida är det speciellt en hund som jag blivit förälskad i, nämligen mormor Dusky Sounds Naugty Nookie. Jag har inte träffat henne "IRL", men har sett en film med henne, och herregud vad lik min Spurten hon var! Samma otroliga glädje och utstrålning vid 11 års ålder - det är verkligen inte ofta man får se sådana hundar! Jag har förhört mig om henne och fått veta ifrån flera danska uppfödare att Nookie var en helt fantastisk hund, känns bra i mitt uppfödarhjärta!


Lotta och Skoj var på jaktkurs för en engelsk fieldtrialdomare i somras, Robin Watson (Tibea gundogs) som gav Skoj ett helt fantastiskt omdöme: "A dog in full control, a very, very good represent for his breed. The best golden I've seen in a long time, you should start in field trials in England". Härligt att höra, eftersom jag har varit säker på att jag vill använda Skoj länge och - trots att jag inte jagar och inte längre startar mina hundar på jaktprov - självklart vill ha riktigt bra egenskaper och har en instinktiv känsla för bra hundar. Jag vet dessutom att Skoj är en väldigt trevlig och enkel hund att ha att göra med, han har t ex varit här hos mig och övernattat när jag hade 4 löptikar hemma, helt utan problem. Han är dessutom en fantastisk familjehund som bor i familj med små barn och anpassar sig otroligt bra i alla möjliga miljöer. Detta är något som är väldigt viktigt för mig, jaktgolden ska inte vara stressade och jobbiga! Mina hundar är synnerligen lätta att ha att göra med, så även Lova, och jag har all anledning att tro att valpar efter henne och Skoj ska bli likadana.


Lova som valp...

3 veckor


4 veckor


5 veckor


5,5 månad


9 månader         

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards