khemosabi

Direktlänk till inlägg 24 april 2008

Copper ska till VM!

Av khemosabi - 24 april 2008 18:11

Yes, Gimmie's blivande fästman har blivit uttagen att delta individuellt på VM i lydnad, som går första helgen i juli i Stockholm! Jag vet i alla fall en som ska dit och titta och heja på;-) Grattis till VM-platsen, Synnöve!


Ikväll har jagt tränat lydnad med alla tre, och jag måste säga att jag har ett litet pikant "problem"... mina hundar tycker nämligen att det är lite för roligt med lydnadsträning;-)

Gimmie gjorde verkligen skäl för sitt smeknamn "Racer-Gimmie" - hon var så taggad så hela hunden vibrerade! Boogie var hetare än någonsin, men gjorde allt utom fria följet bra, positionen där lämnade en hel del att önska eftersom hon låg på alldeles för mycket. Rutan (två rutor uppställda), sökapporteringen, fjärret, metallapporten och inkallningen gick jättebra med allihop:-) Vi hade inget hinder, vi skulle behöva träna på hopp-apporten men det får vi ta vid tillfälle.

Med Spurten ska jag träna mycket dirigeringsapport framöver, gjorde det inte idag men för några dar sedan, och då visade det sig att hon visserligen gick väldigt bra ut åt höger o vänster, men rakt ut istället för ut i båge. Vi har tränat för mycket jaktdirigeringar, helt enkelt, och inte tränat lydnadens dirigeringsapporter på väldigt länge. De andra momenten sitter bra, men även hon behöver lugna ner sig på fria följet. Jag kan inte fatta att mina hundar tycker det är så jäkla roligt - vad gör jag med mina hundar, tro? Alla tre behöver faktiskt lugna ner sig en hel del, om det ska bli riktigt bra.


Jag har faktiskt allvarliga funderingar på att starta alla tre på samma tävling i juni, då får Boogie gå i 2:an , Gimmie i 3:an och Spurten i elit. Det ska väl gå... eller vad tror ni;-) Tre flugor i en smäll! Sedan har jag räknat med att köra Gimmie i elit i höst och Boogie i 3:an, det är ju bra att inte ha dem i samma klass eftersom jag då kan köra dem på samma tävlingar. Och så hoppas jag på att jag har möjlighet att starta båda på jaktprov framöver.


Senare:

Fick just veta att Tonic gått ett godkänt viltspår (akl) idag! Jippie, vad han och matte Carina är duktiga:-) Stort Grattis från oss!!

 
 
Copper & Synnøve

Copper & Synnøve

25 april 2008 10:57

Takk! Jeg håper vifår vist noe av det vi KAN...:-) Vi gleder oss til VM, og til å hilse på deg!

http://www.matre.org/scar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av khemosabi - 9 februari 2020 20:06

Den här bloggen är inte uppdaterad sedan julen 2018 och kommer snart att läggas ner helt och hållet, jag ska bara spara ner så många bilder som möjligt först. Jag ser ingen vits med att fortsätta med bloggen, då jag inte längre har någon uppfödning o...

Av khemosabi - 24 december 2018 14:16

  Hoppas alla våra vänner och valpköpare får en riktigt härlig jul!   Här hemma går allt sin "gilla gång", som man brukar säga;-) "Inget nytt under solen" är ett annat uttryck man skulle kunna använda, annat än att jag har gett mig på något ny...

Av khemosabi - 6 oktober 2018 15:00

Grattis på 14-årsdagen, vår älskade lilla Boogie! Fantastiska lilla hund, som dansat genom livet på lätta tassar och fortfarande är vid god vigör och helt klar i sinnet - jag hoppas du får vara lika pigg och glad ett bra tag till!        Vi...

Av khemosabi - 16 juli 2018 15:55

... har jag i skuggan på min altan just nu, det är fullkomligt olidligt! Vi har haft så hett - och torrt - hela sommaren att allt är uppbränt, inte ett grönt strå så långt ögat kan nå. Jag lider med bönder och djurägare som inte har foder till sina d...

Av khemosabi - 23 december 2017 14:00


 

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards