khemosabi

Alla inlägg den 25 september 2013

Av khemosabi - 25 september 2013 14:30

Dålig uppdatering här, men några tävlingsresultat har vi i alla fall:

Mia och Carma har varit ute och tagit hem ytterligare två 1:a pris i elitklass, med 262 resp. 256,5 poäng -  GRATTIS till det!


Sussie och Vinna har debuterat i klass 3 med 209,5 poäng och ett 3:e pris, som jag har förstått det gick det lite för fort på vissa moment;-) Med lite mer broms går det nog bra nästa gång, jag håller tummarna!!


Det börjar närma sig tävlingsdags för mig och Piller, och ja, det kan gå för fort för oss också;-) Men jag tycker att hon är balanserad och fin under träningarna, och många moment går väldigt bra, men vi är egentligen inte klara för att göra ett bra resultat. Det finns, som alltid, mycket som vi borde ha tränat mycket mer, men jag har bestämt mig för att se den första starten i klass 3 som en träning och försöka vara så avslappad jag bara kan. På sätt och vis är det en fördel för mig att veta att vi egentligen inte är tillräckligt förberedda, det sänker mina förväntningar och jag tar det inte så hårt om det inte går bra. Ska jag vara ärlig så får vi nog hoppas lite på turen!


Soleil började löpa igår, och i och med det är löpen snart avklarade för alla mina den här gången, nu återstår bara Lova. Om hon äter som hon ska efter detta löp (vilket har varit ett problem tidigare) kommer jag eventuellt att para henne till våren, troligen i mars. Jag håller just nu på att försöka hitta rätt hanhund och som vanligt finns det många fina och duktiga hanhundar jag skulle vilja använda - men för mig är det väldigt viktigt att det blir precis rätt kombination, både linjemässigt och arbetsmässigt, men framförallt när det gäller hälsan och mentaliteten.

Lova kommer ifrån en väldigt speciell kull på många sätt, där finns otroligt mycket motor och arbetsvilja, extrem "will to please", enormt tempo och väldigt stor kapacitet för att jobba inom många grenar. Det har kullsyskonens tävlingsresultat har visat med råge - fem championat på tre kullsyskon, varav ingen ägare haft den här typen av retriever tidigare - talar sitt tydliga språk! Otroligt lättlärda och samarbetsvilliga hundar, men där finns också en större signalkänslighet och i några individer mer reservation än jag har haft i mina tidigare kullar, och det är där det måste stärkas upp. Det här är inte alls ovanligt när det gäller retriever av jakttyp och när jag säger "reservation" menar jag att de kan bli osäkra när främmande människor och hundar promt ska fram och hälsa. De vill ha lite tid på sig att spana in läget, men efter en stund brukar nyfikenheten ta över. Såvitt jag vet har det inte påverkat någon av dem i arbete, faktum är att ett par av dem som är "reserverade" har gått bäst på prov. Jag funderar vidare på de eventuella valpplanerna och fortsätter leta hanhund - jag har i nuläget ett par fina killar som jag ska titta närmare på. Om det blir valpar efter Lova kommer jag att rikta mig i första hand till jaktintresserade köpare, hon och hennes syskon (både hel- och halvsyskon) har nämligen väldigt fina anlag, även om de stora resultaten kommit främst inom lydnaden - undantaget helsyster Khemosabi Double Swing med sin 1:a i ekl. jakt. Flera av syskonen har startat på jaktprov/WT och tagit hem både 1:or och 2:or med ytterst lite träning och Lova själv är en naturbegåvning, så att de rätta anlagen finns där är det ingen tvekan om. Jag ser gärna att fler satsar på jakten och kommer ut på jaktprov!


Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards