khemosabi

Direktlänk till inlägg 19 april 2012

Lydnadsträning med Piller *film*

Av khemosabi - 19 april 2012 18:11

Piller fick träna lydnad både igår och idag, igår var vi vid SHK:s plan i Torshälla och idag på bruks. Igår körde vi bl a några hopp på låg höjd, vilket funkade kanon, och position under linförighet, framåtsändande, inkallning, metallapportering och platsliggning. Idag fick hon prova på att hoppa över agilityhinder på låg höjd ca 5-6 gånger, framåtsändande, ingångar med träapport, inkallning, sitt-ligg och så, som alltid, position. Det sistnämnda filmade jag, men filmen blev inte så bra. Den blev väldigt mörk så jag försökte ljusa upp den lite, nu ser man i alla fall lite mer än bara siluetten av oss! Under positionsträningen använder jag koppel och lägger det bakom mig, jag tycker att det funkar bäst på hundar som ligger för långt fram i position för då är det lättare att korrigera med kopplet, om det skulle behövas. Vi har tränat lite så här nu i några dagar, och jag tycker att positionen har blivit markant bättre. Innan ni - t ex Staffan, som skällde på mig efter förra filmen;-) börjar skälla på mig - jag veeeet att jag går och tittar på hunden hela tiden (ska jobba på det!) och jag veeeet att jag håller på med lite andra konstigheter, men utgångsställningen och starterna är i alla fall bättre än i förra filmen:-) Och Pillerillern är duktig, här blev hon lite distraherad av Christer och Unni som tränade med klicker alldeles till vänster om oss (hon reagerade på klicken), men jag tycker att hon var förbaskat duktig på att fokusera ändå! Jag var supernöjd efter träningen igår, och ännu nöjdare idag, faktiskt;-) Framförallt, så är hon så otroligt rolig att träna med, man blir glad ända in i själen!

Vi har börjat lite smått med 2:ans fjärr, och just nu ligger fokus på att hon ska sätta sig rakt upp utan att hoppa fram, vilket hon gärna vill göra, så just nu ser jag hellre ett lite långsammare sättande än att hon gör det där skuttet. Stå-ligg kör vi än så länge på stenar när vi går i skogen, jag blandar inte ihop det med sitt-ligg under träningspassen ännu. Från stå till sitt kör jag med henne vid min sida, och där försöker jag se till att hon sätter sig bakåt. Sedan får jag pussla ihop det här när jag tycker att det sitter, men dit är vägen lång;-))  


 
 
Alma

Alma

19 april 2012 20:40

ååå vad kul att se mera film :):) Vi gillar!! Ni är så sjukt duktiga också :D Älskar era ligg från sitt. Helt perfekta. Sånna ska vi försöka få till när vi kommer dit.

Häftigt och se att dom är så olika också. Jag tyckte ju det redan på första filmen du la upp (typ 9v eller nåt). Piller är hetare, Lipp skulle till exempel inte jobba enbart för social kontakt. Men vi har funnit hennes favoriter :D inte så svårbelönade dessa direkt..

http://almashundar.wordpress.com

 
Jenny & Kex

Jenny & Kex

19 april 2012 21:26

positionen har blivit bättre sen förra filmen!! :D
ett litet tips i fjärren, ge belöningen bakom henne. Annars kan det lätt bli så att du blir en dragningskraft framåt ;))

http://www.posiitiv.blogg.se

 
Pia

Pia

19 april 2012 23:02

Tack Alma! Ja, visst är det kul med film:-) Jag skulle gärna se film av alla syskonen, hittills är det nog bara Lipp och en kortis på Supra jag har sett. Jag är såklart glad för det, men det skulle vara ännu roligare att få se film på alla!
@Jenny: Jo, jag ska lägga in bakombelöning snart, vi har precis börjat med det här o jag vill att hon ska bli hyfsat säker på vad hon ska göra först. Men bakombelöning är kanonbra!

http://www.khemosabi.se

 
Johanna & Majken

Johanna & Majken

23 april 2012 14:49

Kul med film! Det är så oerhört lärorikt för sig själv också att se vad man egentligen håller på med ;-)
Ett litet tips, som jag har använt mig mycket av eftersom jag ofta tränar ensam och inte har ett stativ, är att använda sig av stolsryggsäcken (som väl alla retrieverägare har i sin ägo) för att ha filmkameran på. Då kommer den upp i lite bättre vinkel :)

http://johannalofgren.com

 
Pia

Pia

23 april 2012 16:38

Tack för tipset Johanna, men jag har en liten, smal digitalkamera som inte går att ställa. Nu använder jag en hållare till ett tennfat som jag vann en gång för länge sen;-) Stolryggsäcken har gått sönder, har inte kommit mig för att köpa någon ny, men även om jag hade en skulle det inte funka att ha den här kameran på den.

http://www.khemosabi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av khemosabi - 9 februari 2020 20:06

Den här bloggen är inte uppdaterad sedan julen 2018 och kommer snart att läggas ner helt och hållet, jag ska bara spara ner så många bilder som möjligt först. Jag ser ingen vits med att fortsätta med bloggen, då jag inte längre har någon uppfödning o...

Av khemosabi - 24 december 2018 14:16

  Hoppas alla våra vänner och valpköpare får en riktigt härlig jul!   Här hemma går allt sin "gilla gång", som man brukar säga;-) "Inget nytt under solen" är ett annat uttryck man skulle kunna använda, annat än att jag har gett mig på något ny...

Av khemosabi - 6 oktober 2018 15:00

Grattis på 14-årsdagen, vår älskade lilla Boogie! Fantastiska lilla hund, som dansat genom livet på lätta tassar och fortfarande är vid god vigör och helt klar i sinnet - jag hoppas du får vara lika pigg och glad ett bra tag till!        Vi...

Av khemosabi - 16 juli 2018 15:55

... har jag i skuggan på min altan just nu, det är fullkomligt olidligt! Vi har haft så hett - och torrt - hela sommaren att allt är uppbränt, inte ett grönt strå så långt ögat kan nå. Jag lider med bönder och djurägare som inte har foder till sina d...

Av khemosabi - 23 december 2017 14:00


 

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards