khemosabi

Alla inlägg den 2 augusti 2009

Av khemosabi - 2 augusti 2009 23:00

Inte mycket, därav bloggtorkan;-)

Jag tränar lite på kvällarna i samband med skogspromenaderna, men mest blir det att hundarna får röra i sin egen takt... dvs race;-) Tänker ibland på att det finns hundar som aldrig får vara lösa, stackars hundar! Här hos mig får alla springa lösa i minst en timme om dan, vilket gör att de har en väldigt bra grundkondition. Även galna whippan springer lös - lika mycket som de andra - och lär sig därigenom att klara all sorts terräng. Ungefär varannan kväll blir det race på stora gärden, och varannan i skogen - ibland både och.

Soleil är faktiskt rätt så rolig, hon retar Boogie så hon ska jaga henne - och Boogie är otroligt snabb så hon hinner nästan i kapp... vansinnigt kul, tycker Soleil;-) Annars härjar hon ju mest med Speed, ibland är det nästan så jag tycker det blir för mycket och funderar allvarligt på om hans leder kommer att klara det här. Det vet jag inte, men jag vet att Gimmie och Boogie härjade rätt bra de också under valp/unghundstiden, och deras leder klarade det uppenbarligen. Men med Soleil handlar det ju om helt andra farter, och en golden är ju egentligen inte byggd för "whippetrace".


Speed har fällt ur och ser just nu ganska spetig ut, som en typiskt ranglig unghund. Men han är fortfarande "bebis" och har inte lyft på benet än:-) Sen är han i allt, men som sagt, jag har inte bråttom!


Ikväll var Micke med ut i skogen, och när vi kom in fick han bada Boogie, som hade badat i ett dydike - man får sätta barnen i "arbete"! Han gjorde det utan protester i alla fall, kanske för att det är i hans säng hon vanligen sover;-)

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards