khemosabi

Alla inlägg under december 2008

Av khemosabi - 17 december 2008 16:18

Lite nya bilder från idag när vi var ute, snön är nästan borta så nu hoppas vi på mer!!

Vill bara tala om att det är rätt svårt att fota en valp som trasslar in sig mellan fötterna på en hela tiden;-) Man får passa på när han får syn på nåt...

Speed 8,5 vecka


 Tokryck!!


Och så har jag några gosbilder från igår när Martina tittade in...

Ska vi pussas?


Å, där är min mamma!

 Ska vi busa lite??


Igår var Speed med hem till Martina en stund, hon har likadan lägenhet som jag men det ser ju ändå helt annorlunda ut, så han blev nog lite konfunderad;-) Och så fick han syn på sig själv i stora spegeln, och blev jätteglad... "Hej brorsan, vad jag har saknat dig!!" Och så sprang han runt och letade - stackarn, det var så man fick en klump i halsen när man såg det...


Av khemosabi - 17 december 2008 13:03

Det känns jättekonstigt att inte ha lägenheten full av valpar, men jag ska ju inte neka till att det på sätt och vis är skönt att återgå till det normala. Av de rapporter jag har fått av valpköparna (väntar fortfarande på att höra hur det har gått för Sprint och Swing, så hör av er Alise och Therese!) så har allt gått jättebra och valparna har tagit omställningen med mycket gott mod. Tack till familjen Herou för meddelandet i gästboken, skönt att höra att det går så bra!! Vet ni - ni kan skriva här i bloggen också, klicka bara på "Kommentarer" ovanför mitt inlägg och skriv nåt:-)

Valpflytten var nog knepigast för Speed, som plötsligt blev väldigt ensam - han var mycket dämpad i ca 1½ dygn. Men nu har han kommit igång och får sina tokryck;-) Och så har ju tillvaron för honom blivit bra mycket bekvämare, nu ligger man minsann och vräker sig i både soffa och säng!!

Speed och Gimmie


Alla sovställningar är bra!

Här är ett par bilder på sötnöten från i måndags...

Speed 8v


Speed 8 veckor

Av khemosabi - 15 december 2008 14:29

... det känns här hemma nu, idag har nämligen de två sista valparna flyttat - Sprint är i skrivande stund på väg ända till Norge med sin matte Alise, och Swing (som ska kallas Sally) till Stockholm med sin matte Therese.

Swing (Sally) och matte Therese

Tyvärr blev det ingen bild på Sprint och hans nya matte, jag glömde kameran när jag följde med dem ut till bilen.

Lycka till med valparna, Alise och Therese!!


Kvar är nu bara lille Speed, just nu sover han så jag vet inte hur han kommer att reagera när han vaknar och alla syskon är borta... jag får ta och gå ut med honom så han får något annat att tänka på!

Nu kommer det att återgå till den mer "normala" röra vi ständigt har här hemma, men med bara en valp kommer det förmodligen att kännas som rena semestern;-)

Av khemosabi - 14 december 2008 16:03

... för pojke nummer tre att flytta hemifrån, här är "Sonic" med sin nya husse Staffan...

Sonic och husse Staffan

Jag önskar hela familjen Herou lycka till med sin nya familjemedlem!

Till alla valpköpare: Kom ihåg att det bara är att ringa om det är något ni undrar över, jag vet att det är mycket att tänka på med en liten valp!!

Av khemosabi - 13 december 2008 15:10

... för de första två valparna idag, först åkte Spirit med matte Dessi och pappa Diego...

Spirit och matte Dessi


Sedan var det dags för Göteborgskillen Spin (eller vad han nu ska kallas!) att resa hem med sin nya matte Jessicah...

Spin och matte Jessicah

Jag hoppas båda hemresorna går bra och önskar er lycka till i framtiden!!

Här känns det ju lite tomt nu när det är bara 4 valpar kvar, och imorgon åker ännu en valp. Men det är bra att inte alla försvinner på samma gång, då blir det lite lättare för både oss och de andra hundarna.


Av khemosabi - 11 december 2008 12:29

Ja, det snöar som bara den här just nu, hoppas den får ligga kvar ett tag nu! Valparna har varit ute och busat i snön, jädrar anamma vad de sprang;-)


Vi har varit iväg till veterinären med valparna, så nu är de vaccinerade, chipmärkta och besiktade. Det blev mycket nytt för dem med första bilresan och allt, men det gick så bra alltihop, de var superduktiga! En annan hade ju förberett så de var lite lagom trötta när vi åkte iväg, så de var lugna och fina i bilen och likaså inne på kliniken. Alla var väldigt nyfikna och tyckte det var spännande att komma till ett helt nytt ställe! Alltihop tog en dryg timme, så när det var dags att åka hem hade alla somnat... inga problem att koppla av där inte;-) Men de kvicknade till när vi kom hem, då de fick rejsa runt i snön - och just nu sover alla väldigt gott!

Omdömet från veterinären: Mycket fina, glada och välartade valpar - och jag tänkte i mitt stilla sinne att "Du skulle se dem hemma när de far runt som galningar på kvällarna!" *harkel* Det är liksom så att jag måste rekommendera mina valpköpare att ta ut valparna sent så de får rejsa av sig ordentligt innan läggdags;-)


Av khemosabi - 10 december 2008 15:45

... är rätta ordet för det tillstånd som råder här hemma nu - oj, oj, oj vilken sprutt det är på dessa valpar!! Som Micke sa igår kväll: "Herregud, dom slutar ju aldrig att springa!" :-) En vild gissning är att mina grannar börjar tröttna, inte för att nån har klagat, men nog hörs det en del av valparna allt...


Valparna är nu avmaskade 3 ggr och valpkullsförsäkrade i Folksam, där jag har mina andra hundar försäkrade. Jag kan verkligen rekommendera mitt ombud Eva Grüner, som jag har haft i flera år - hon gör alltid sitt allra bästa för att underlätta för en och är dessutom urtrevlig att ha att göra med!


Imorgon är det dags att åka till veterinären för besiktning, vaccination och chipmärkning... har en svag aning om att det kommer att bli lite cirkus, det med;-) Sedan är det klart för de första två valparna att flytta på lördag, det blir Spin och Spirit som åker först. Sedan ska Sonic flytta på söndag och Sprint och Swing på måndag... och sedan blir det tomt, sånär som på lilla Speed då. Det känns både skönt och sorgligt på samma gång att valparna ska flytta, de är så otroligt goa och jag är "kär" i allihop!! Men jag får trösta mig med att jag har fått helt underbara valpköpare, där valparna kommer att få det kanonbra!!

Självklart ska det bli skönt att kunna ägna mig åt Speed också på ett helt annat sätt, och lära känna honom som individ. Fram till nu har han inte direkt tillhört "värstingarna" i kullen, men när de andra flyttar får han en helt annan position här hemma - så det blir nytt för honom också!

Jag kommer förstås att skriva "dagbok" om Speed och därmed kommer mina valpköpare att kunna följa oss i hans uppfostran och valpträning. Och jag hoppas på mycket kontakt oss valpägare emellan och många roliga träffar!!

Av khemosabi - 9 december 2008 10:16

... eller vad sägs om hans och matte Dessi's resultat i Lucia-cupen; lördag 1:a pris med 176 poäng, 2:a placering och LP i lydnadsklass 1! Söndag 196 poäng (av 200 möjliga), 1:a pris, 1:a placering och vinnare av hela Cupen!!!

Stoooort Grattis till Dessi och Diego, ni är så jäkla duktiga:-)

Diego efter seger i Lucia-Cup

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards