khemosabi

Alla inlägg under oktober 2007

Av khemosabi - 9 oktober 2007 14:12

Så, nu har jag (tro det eller ej!) bestämt mig och kan presentera Boogie's blivande partner - dock endast med bild, än så länge - håller på övrig information ett litet tag till eftersom Boogie inte är ögonlyst ännu. Men jag kan inte undanhålla er bilden av denne vackra kille! Både han och Boogie är mjuka hundar med massor av "motor", härliga hundar som är lätta att ha att göra med förutsatt att de får jobba - inga soffpotatisar här inte, även om de förstås gillar att ligga i soffan också;-) Den här hanhunden är fortfarande ung och ännu omeriterad, men han har väldigt intressanta jaktlinjer och egenskaper som jag tror kommer att passa Boogie mycket bra!

Av khemosabi - 6 oktober 2007 13:26

Idag, den 6:e oktober, fyller Gimmie och Boogie och deras tre fina syskon Tonic, Tayson och Sascha 3 år - stort GRATTIS till allihop!! Tänk att det är 3 år sedan jag hade alla små härliga puppisar här... nu börjar man bli sugen igen;-) Jag har nu bestämt mig för att det blir Boogie som kommer att paras i vinter, jag tittar på flera intressanta hanhundar just nu men har som vanligt (!) svårt att bestämma mig;-) Frågan är om jag ska satsa på en ung hanne med de speciella linjer jag vill ha eller en lite äldre och beprövad hanne, där jag vet vad han har lämnat tidigare... ja, det återstår att se. Men jag kan nog lova att det kommer att bli valpar med mycket krut i!


Igår tränade jag lydnad med Gimmie och Boogie, det gick riktigt bra men vi har några moment att fila lite extra på. Båda två var helt galna av glädje - de är så härliga, mina tjejer!! Vi var ute i flera timmar (jättemysigt!) och Christer hade fika med sig, det är ordning på honom;-)

När jag kom hem tog jag ut Spurten och Easy (Iza, Fis-Lisa... vete sjutton vad den hunden egentligen heter, mest kallas hon ju Fis!) och lade dummysök åt dem. Jag filmade dem också, ska se om jag lyckas ladda upp filmerna så jag kan lägga in länkarna här. Jag börjar med den här; nu ska ni få se en Spurt på nästan 8,5 år som inte har förstått hur gammal hon är!! Spurten på dummiesök:

http://s174.photobucket.com/albums/w114/piafernqvist/?action=view&current=spurten_sok_5okt07.flv

Mer film kommer senare idag, om jag kan ladda upp dem!

Tyvärr så har jag strul med internetanslutningen, vet inte om det är kablarna eller modemen eller routern det är fel på... blir galen på sånt här som jag inte fattar!! Just nu har jag lånat Martinas internetkabel och kopplat ifrån routern och nu funkar det - men jag har inte blivit så mycket klokare ändå???

Här kommer i alla fall en bild på Easy/Iza som jag knäppte igår, hon blir 7 månader om ett par dagar - herregud, vad tiden går fort! Visst är hon fin då?

Wynntorps Disa, 7 månader


Av khemosabi - 3 oktober 2007 22:25

Idag var vi iväg till denna vackra plats och tränade vatten med Boogie, och kort sagt så kan jag väl säga att hon simmar hellre än bra;-) Hon har samma "problem" som Gimmie hade för ett par veckor sedan, lägger inte ner sig i vattnet ordentligt, vilket ju tar en massa energi i onödan. För Gimmie löste det sig så fort hon förstod att det gick lättare att simma i vågrätt ställning(!) och sedan dess har hon blivit väldigt duktig på vatten. Boogie har inte varit med och tränat lika mycket vatten och är ju också bra mycket hetare, och det krävs nog några träningstillfällen för henne att komma på snitsen. Men jag måste säga att jag är otroligt imponerad av hennes vilja och kämparglöd, för trots att det inte går särskilt bra på vattnet så kämpar hon som en galning! Idag fick hon många markeringar på vatten + ett sök med vilt, sedan ett antal vattenmarkeringar igen och en landmarkering. Tror ni att hon var trött efter det? Näää, då var det dags att sätta igång och busa med Unni;-)


Av khemosabi - 2 oktober 2007 21:08

Ikväll var vi (Christer och jag) till Odlaren, jag tränade lydnad med Boogie och Easy och Unni fick bara sitta och titta på. Jag hade tur och fick vara med på en platsliggning i grupp med Boogie, det behöver hon eftersom hon är lite osäker. Tyvärr blev hon ganska störd av hussen till hunden bredvid som ryade på sin hund, så hon satte sig upp men lade sig igen när jag gick fram från gömstället och sade "ligg". Sedan låg hon bra, men sneglade lite på han som hade ryat på sin hund.

Resten gick riktigt bra, Boogie var heeeet och lika rolig som alltid! Vi körde igenom de flesta av 2:ans moment eftersom det är den klassen vi ska tävla i om ett par veckor. Varken Boogie eller Gimmie är riktigt klara med alla moment i 3:an, så vi avvaktar med den ett tag. Vi har ju inte tränat lydnad på evigheter - det är så jag skäms. Men nu lär det väl i alla fall bli en del lydnadsträning veckorna framöver!


Flera av de andra som var där och tränade ikväll har aldrig sett Boogie tidigare och de var väldigt imponerade - "Å, vilken motor!!" och "Vilken kontakt!" och "Gud, vad söt hon är" fick jag höra hela tiden:-) "Hur kan hon ha sån arbetsvilja?" var det nån som frågade och jag svarade att det är nog mest arv;-) Jag är ju så van vid att Boogie alltid ger järnet och går i 180 knyck så för mig var det "som vanligt" men de andra tyckte visst att hon var något alldeles exceptionellt!

Innan vi åkte hem lade jag ut ett par dummies på sök bredvid planen där de andra tränade. Boogie gick som en raket och det bara visslade till på den första, sedan fick hon jobba en stund på den andra - men så fort hon fick vind på den var det fullt krut in till mig med den. Som avslutning kastade Christer en markering och ja, det gick så jäkla fort så vi knappt hann blinka innan hon var inne med den:-) Min duktiga lilla tjej - alltid lika fantastiskt rolig att jobba med!!

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards