khemosabi

Alla inlägg den 12 mars 2014

Av khemosabi - 12 mars 2014 22:19

Idag fick både Piller och Lova följa med till klubben - det är säkert närmare ett halvår sedan Lova var med på lydnadsträning senast och dag fick hon prova på lite nya grejer, bl a rutan och vittringen. Döm om min förvåning när hon nosar på alla pinnar, tar rätt och kommer i full fart... första gången hon ser vittringspinnar och får prova på momentet! Lustig hund, det här;-) Rutan var jättekul, tyckte hon, bollen som drag två gånger och tredje gången hade hon fattat - full fart till rutan och bollen kastad som belöning. Sedan var det en som inte ville sluta träna rutan:-))

Hon fick även träna hoppet ett par gånger, apportering med både trä och metall och inkallning, samt ligga och vänta när jag tränade Piller. Här ligger hon okopplad medan Piller tränar hoppapport, rätt bra gjort av en hund som är med och tränar en gång i halvåret ungefär...


Piller gick som ett litet spjut idag, vi tränade fritt följ, rutan, hoppapport, fjärr, vittring och metallapportering och hon gjorde allt kanonbra - finns inte mycket att klaga på där;-) Underbara hund!

Jag skulle filma när vi körde rutan, tänkte jag, men råkade stänga av kameran efter vändningen när jag skulle flytta den från höger till vänster hand - men jag lovar att det var samma fart från rutan som till den!

Hon har faktiskt blivit väldigt säker på rutan, idag skickade jag henne t ex en gång direkt efter en halt under fria följet, och hon satte den trots att det stod flera andra koner i vägen - bra gjort med tanke på att vi faktiskt har tränat lite konskick den senaste tiden!


En hel del dummyapportering med alla hundar har det blivit den senaste tiden, ungefär varannan dag - jag varvar med sök och markeringar/dirigeringar/linjetag. Ibland lägger jag flera sök åt Piller under samma pass, det kan bli allt mellan 6 och 12 apporter, hon behöver det. Det gör kanske de andra också, men jag orkar faktiskt inte lägga dubbla sök åt alla. Igår lade jag sju dummysök åt sex hundar, sen var både rygg och fötter slut! Jag är helt övertygad om att sökträningen har gjort att att Piller går så bra på lydnaden nu. När vi körde igång med lydnaden efter vintervilan märkte jag att hon inte riktigt var i balans de första två passen, men nu när hon har fått "blåsa ur" en massa energi i ett par veckor är hon i precis rätt aktivitetsnivå. Jaktträningen och lydnaden är en perfekt kombination!

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards