khemosabi

Direktlänk till inlägg 20 december 2007

Spurten opereras...

Av khemosabi - 20 december 2007 11:03

... i skrivande stund på Arboga Djurklinik för livmoderinflammation. Jag som hade fasat för att behöva lämna ifrån mig Spurten över natten (vilket man brukar få göra efter en stor operation) blev lycklig över att få höra att hon får komma hem redan i eftermiddag! En sak är säker, hade det varit Strömsholm, då hade de behållit henne där ett par nätter, allt för att dra in så mycket jouravgifter som möjligt.

Jag märkte att Spurten var sjuk igår, när hon inte ville äta - i normala fall kastar både hon och de andra i sig maten, så det är ett tydligt tecken på att det är något allvarligt fel på mina hundar. Natten till igår såg jag också att hon hade blodat ner i min säng, och det är ett par veckor sedan hon slutade löpa så det var förstås inte som det skulle. Det, i samband med att hon sedan inte ville äta, gjorde att det ringde en stor varningsklocka i mitt huvud - livmoderinflammation! Igår hade hon också feber, så jag ringde runt till alla veterinärer jag kunde komma på. Tro det eller ej, men nästan alla hade redan igår stängt för julledigt - det är ju inte klokt!


Vi hade två alternativ, en tid i Arboga i morse kl. 9 och att åka direkt till Strömsholm igår kväll. Vi åkte till Strömsholm för säkerhets skull, fick sitta i väntrummet i 2,5 timme utan att ett förbannade dugg hände. Fick veta att ingen veterinär kunde operera under natten - så varför skulle vi sitta kvar där och vänta på att de skulle ta blodprover och röntgen och allt möjligt onödigt skit som de hittar på på det där stället? Nej, vi åkte hem och tillbringade natten hemma istället, och åkte till Arboga imorse. Veterinären där, Lage Bellström, konstaterade bara genom min utsago och genom att känna på Spurten att hon definitivt hade en livmoderinflammation - otroligt proffsigt gjort!! Sen fick jag veta att hon genast skulle få komma in på operation och komma hem redan kl. 16 i eftermiddag:-) Tack gode gud för sådana veterinärer som inte tjafsar till det utan gör det som ska göras snabbt och effektivt!

Lage tyckte att Spurten var väldigt fräsch för sin ålder och verkade väldigt pigg, trots livmoderinflammationen... men han vet ju förstås inte vilket krutpaket hon är i vanliga fall:-)


Nu är det fem timmar kvar tills jag får hämta min älskade lilla Spurt! Ja, liten är hon - vägde henne på kliniken och hon väger 23,2 kg... det är inte mycket på en 8,5-årig golden, inte!

 
 
Carina

Carina

20 december 2007 11:58

Oj,Oj oj, Stackars dig, först tandvärken och sen det här...och nu till julen och allt :(
Hoppas nu allt går bra med operationen och att hon piggnar på sig fort och du med!
Kram Carina & Tonic

http://wwww.bloggagratis.se

 
Åsa

Åsa

20 december 2007 14:01

Masssor med pussar och kramar till "mosters" lilla gumma, byrackan han vill också vara med på ett hörn.
Ha dé!/ Kram

http://tantraffas.blogg.se

 
Pia

Pia

21 december 2007 00:50

Tack, båda två!
Allt gick bra och Spurten återhämtade sig efter operationen otroligt snabbt, efter 1,5 timme var hon uppe på benen och charmade personalen:-)
Hon har mått lite illa och ville inte äta ikväll, men hon kanske mår lite tjyvens efter narkosen. Hon rör sig i alla fall ganska obehindrat och verkar inte ha särskilt ont, tack och lov! Det är ju en stor operation så man får vara tacksam att det gick så bra, snabbt och smidigt!
Kram/Pia

http://www.geocities.com/jaktgolden

 
Ingen bild

Gisela

2 januari 2008 15:13

Men hua och vad skönt att allt verkar ha gått bra med Spurten! Vilken rysare!

/Gisela

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av khemosabi - 9 februari 2020 20:06

Den här bloggen är inte uppdaterad sedan julen 2018 och kommer snart att läggas ner helt och hållet, jag ska bara spara ner så många bilder som möjligt först. Jag ser ingen vits med att fortsätta med bloggen, då jag inte längre har någon uppfödning o...

Av khemosabi - 24 december 2018 14:16

  Hoppas alla våra vänner och valpköpare får en riktigt härlig jul!   Här hemma går allt sin "gilla gång", som man brukar säga;-) "Inget nytt under solen" är ett annat uttryck man skulle kunna använda, annat än att jag har gett mig på något ny...

Av khemosabi - 6 oktober 2018 15:00

Grattis på 14-årsdagen, vår älskade lilla Boogie! Fantastiska lilla hund, som dansat genom livet på lätta tassar och fortfarande är vid god vigör och helt klar i sinnet - jag hoppas du får vara lika pigg och glad ett bra tag till!        Vi...

Av khemosabi - 16 juli 2018 15:55

... har jag i skuggan på min altan just nu, det är fullkomligt olidligt! Vi har haft så hett - och torrt - hela sommaren att allt är uppbränt, inte ett grönt strå så långt ögat kan nå. Jag lider med bönder och djurägare som inte har foder till sina d...

Av khemosabi - 23 december 2017 14:00


 

Presentation

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Länkar

Arkiv

Kategorier

Translate this blog

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards